Hej & välkommen till min blogg.

Skriv gärna en kommentar så blir jag glad :)


måndag 18 maj 2015

Målning pågår...

Hejsan!

Redan måndags kväll och den 19 maj!!!
Vart har sommaren tagit vägen? Det är inte många ggr vi kunnat sitta ute och fika än och sommargarderoben har ännu inte plockats fram.
Snart måste det väl vända och komma lite försommar värme till vårt avlånga land.


Här hemma håller vi på att måla om huset men det tar sin lilla tid då allt regnande försinkar oss.
Skärmväggen som var en billig variant i dålig kvalitet ska bytas ut till något vackrare och trallen måste få sig en rejäl tvätt men det blir efter att denna sida fått ny färg på sig.


Baksidan är klar förutom altanräcket men oj vad smutsigt det blir av allt skrapande och tvättande. Men visst blir det stor skillnad på den röda färgen...den har allt blekts en del med åren. Knutarna blir nu en i en lite varmare grå ton som går lite mer åt grönt istället för blått, annars har vi inte ändrat något på färgen.

Sen måste jag bara visa er vad stora mina rabarber blivit redan. Måste allt ta mig i kragen o plocka av dem för snart blommar de annars. Får nog bli lite saft och en god rabarber kaka.


Ha nu en riktigt fin start på veckan.
Här är det snart dags att bänka sig framför Ernst, älskar verkligen hans nya program från vackra Toscana.

5 kommentarer:

 1. Hej söting!!!
  Å phu å phu!!! DEt tar sin lilla tid det där... Tre år sedan vi satte ny fasad och målade huset, så vi ska väl slippa ett tag till iaf;-)
  Nu vankas här rabarberpaj minsann...:)
  Ha de fint vännen!
  Kraaaaam Anna

  SvaraRadera
 2. Så mysig uteplats ni har där.
  Jag gjorde en jättegod marmelad av rabarber igår.
  Rabarber växer ju så det knakar så man hinner inte ta hand om allt, men jag brukar frysa in faktiskt, det blir ok.

  Du får ha en fin dag,
  kram Anneli

  SvaraRadera
 3. Hej rara du! Så fint det blir då ni målar, och du har det så prydligt och fint, både inne och ute! Ang rabarbern är jag avis, hade gärna ätit en kaka eller paj med just rabarber, men får väl vara glad om den vuxit till sig till midsommar... Är en dålig bloggvän just nu, har massa deadlines med jobbet, artiklar, handledning, konferenser etc + att jag i morgon får ta en ledig dag för att åka med barnen till ögonläkaren, men bara att gilla läget då jag fick en tid till dem båda samma dag. Bättre att offra en dag än åka två ggr... Lämnar en drös varma kramar och så håller vi tummarna att värmen nu hittar hit! KRAM

  SvaraRadera
 4. Gokväll vännen! Sitter nu proppmätt å belåten, efter att ha klämt två stora bitar smörgåstårta hos mor och far, sedan hem och göra intervjuer, natta barn, ta in hund, packa skolryggsäckarn/idrottspåsarna inför morgondagen, så nu har jag kastat ner mig i soffan för att se lilla mästerkocken innan jag dråsar i säng. Tar på krafterna med bilåkning och lekland. Bogge ska bara ha lappen en timme om dagen, å gjorde en timme nu ikväll när jag gjorde mina intervjuer. Han ser fram emot att ha dem då han får spela tv-spel eller platta då ;-) Så jag hoppas det håller i sig! Han ska iaf göra nått när han är koncentrerad, typ rita/måla, pärla, pyssla eller spela så ögat får jobba, och han påminde mig nu ikväll att han ska träna både ögat och att spela redan i morgon kväll igen ;-P Jag och luran ska springa loppet i morgonkväll och jag hoppas det hinner torka upp lite, har öst ner hela dagen så det är dyngsurt ute... Så man får kanske vara glad i morgon om vi har uppehåll åtminstone ;-) Önskar dig en fin kväll, jag ska återgå till slappandet i soffan! KRAMAR!!!

  SvaraRadera
 5. Det är inte bästa målarvädret, men till slut
  är ni klara med hela huset. Nu på em är det
  riktigt varmt här hoppas det stannar över helgen.
  Fin rabarber
  Kramar/AM

  SvaraRadera