Hej & välkommen till min blogg.

Skriv gärna en kommentar så blir jag glad :)


måndag 20 april 2015

Trädgården...

Hejsan!

Vilket underbart vårväder helgen bjudit på och även veckan startat med.
Nu gäller det att passa på och fixa i trädgårdar eller varför inte bara sitta och njuta med näsan mot solen :). 
I lördags var vi ut till stugan för första ggn (för mig, mannen har varit ut tidigare) och började vårstäda , det är verkligen en härlig känsla man får i kroppen då man kommer dit första ggn för säsongen.


Och igår grejade jag i trädgården mest hela dagen....ett evighetsprojekt som jag hoppas med tiden kommer bli mera lättskött en det var då vi köpte huset.
Silver päronträdet börjar få riktigt stora knoppar.


Vi har ju grävt bort de flesta rabatter och istället lagt singel något som är både lättskött och riktigt snyggt enligt mig. Men runt vinbärs buskarna valde vi att lägga täckbark och här blommar nu scillan för fullt trots att vi lagt markduk och tjockt lager bark.


Så igår kom jag då till den rabatt där vi förra året började med att klippa ner de stora rododendrobuskarna. Och fem av åtta buskar har överlevt så nu funderar jag på att behålla nån eller ett par. Började gräva bort ett tjockt lager av en blandning av olika perenner och ogräs och fyllde första skottkärran när jag upptäckte att mannen hade kärran full i virke.


Så nu ligger det stora högar skräp som måste transporteras bort innan jag kan fortsätta med att bända bort gamla slipers som skall bytas ut till kantsten och sen ska det fyllas med singel även här.
Ser ni stigen vår katt gjort då han går mellan fram o baksidan ;)


Efter dessa tråkiga jordbilder lär jag väl visa att jag även har en del blommor men de finns nästan enbart i krukor och korgar.


Ha nu en riktigt fin start på veckan.

4 kommentarer:

 1. Vilken gullig liten stig, tänk att han tar
  samma väg. Det är väl det som kallas vanedjur.
  Jättefint med gruset, ger så vacker välordnad
  känsla i trädgården.
  Kramar/AM

  SvaraRadera
 2. Ni har det verkligen fint, både ute och inne! Å jag tycker det blir så fint med ert jobb att lägga sten och grus, jag gillar det och har gärna bara några buskar och träd och så odlingar i krukor istället! Här drog vardagen igång i dag, barnen var åter på dagis och skola, och jag har jobbat non-stop då jag har lite att ta igen + att jag ska köra till stan 2 ggr denna vecka, både i morgon och på fredag, totalt drygt 80 mil... Så vi får se hur ryggen mår efter det, har iaf tagit mig ut på en promenad med hunden ikväll och Luran följde med på sin cykel, känner att jag för ryggens skull behövde komma igång igen. Men nu väntar en slapp kväll i soffan, jag å M ska fortsätta se säsong 2 av Bron, har du/ni inte sett den kan jag rekommendera! Massor av kramar <3 <3 <3

  SvaraRadera
 3. Heeeeeej vännen!
  Tycker ni har en sååå fin och välskött trädgård... Oj oj vi har mycket kvar där kan jag säga;-)
  Vi har ju med grävt bort en himlans masa. Himmel som det såg ut här när vi flyttade hit...!
  Skönt att kunna vara ute och fixa nu när vädret äntligen tillåter.
  Ha en kalasfin tisdag!
  Kram Anna

  SvaraRadera
 4. Kikar in en snabbis för att höra hur det gick med testet? Har hållit tummarna hårt och hoppas det gick vägen för henne <3 Massa kramar!

  SvaraRadera