Hej & välkommen till min blogg.

Skriv gärna en kommentar så blir jag glad :)


fredag 28 november 2014

Adventsfint i rummet

Godkväll i stugorna!

Ikväll har jag myst till det inför advent här hemma men tyvärr hann jag bara bli helt klar i vardagsrummet. I köket strejkar ena staken och gardinerna ligger fortfarande och väntar på att bli strukna.... Jag jobbar tyvärr hela den här helgen så troligtvis hinner jag inte få upp dem till söndag...blir väl advent iaf ;).


En liten söt adventsljusstake jag fyndat på facebook och ett adventsljus från Netto fick samsas i samma fönster som den stora vita stjärnan. På brickbordet står två vita renar från Huldas i Örebro.


 Jag har mer och mer som så många andra börjat fastna för guld/mässing och tänkte att om jag smyger in det till jul så hinner jag känna efter om jag trivs med det eller om det får försvinna helt efter helgerna.


Den gamla adventsljusstaken bestående av fyra numrerade flaskor har iår dekorerats lite annorlunda och kommer inte agera adventsljusstake.


Det fina ljusfästet i guldnyans kommer från Entré och har ett väldigt bra pris om någon skulle vilja fynda ;). Renen kommer från Rusta.


Sen har vi även köpt en ny matta, lite större än den vi hade innan och såååå mjuk och skön mot fötterna. Den kommer från ellos. Jag blev så nöjd med den och tycker hela rummet blev mera ombonat.




 På brickan får en taggig stjärna från Nice presenter stå för det juliga. Tänk att dessa små detaljer gör att helheten blir så mysig. 


Hur har ni det? Är ni klara inför advent eller är ni som jag...lite sena i starten? Jag har inte alls haft någon julkänsla och tycker mest det känns konstigt att det redan är 1:a advent på söndag.


Ha nu en fortsatt fin kväll och en underbar helg.

13 kommentarer:

  1. Jag har blivit helt kär i renar, så jag får svänga
    in på Rusta på måndag, tack för tipset.
    Och du har så adventsfint, härligt och komma hem
    efter jobb och det lyser i vardagsrummet.
    Ha en bra adventshelg trots jobb
    Kramar/AM

    SvaraRadera
  2. Åååå så fint du har gjort!!!
    Verkligen härlig stämning i rummet:)
    Tack vännen, ja nu känns det som ett steg i rätt håll..:)
    Ha en fin helg!
    Kraaaaam Anna

    SvaraRadera
  3. Alltså du har så himla fint och smakfullt.
    Tycker du har lyckats få till allt...............

    Sådant där ljusfäste har jag med, snygga.
    Än en gång har vi samma smak och har köpt likadan inredning.

    Mattan har jag också kikat på, vill gärna ha, men nu är det så att vi nyss köpte nya mattor så jag får väl lugna mig med mattköp ett tag.

    Önskar dig en fin jobbhelg,
    kram Anneli

    SvaraRadera
  4. Vad adventsfint du gjort. Här är jag nästan färdig, efter förflyttningar i helgen... Ska få upp vår takkrona och adventspiffa vitrinskåpet sen så blir det inte mer gjort innan jul här. Jo förresten, en gran ska ju in också ;) Kram Suss

    SvaraRadera
  5. Hej vännen! Såååååå fint och mysigt har du det! Här kom julgardinerna upp i köket i helgen å så blev det jul på toan med matta, handdukar två mm i rött. Nu endast vardagsrummet kvar. Tänkte ta fram granen, men ljusslingan är trasig så vi avvaktar det, hinns vad det lider ;-P Var en nog intensiv helg ändå, trevlig men lite intensiv som sagt... Barnen träffade aldrig någon tomte, men väl Plupp som de fick paket av, det är lite av ortens maskot, så det tyckte de var skoj! Själv är jag så nöjd, var ut å sprang på lunchen så nu hoppas jag kunna komma igång igen. Kan varva glögg med jogg ;-D KRAMAR i massor rara du <3

    SvaraRadera
  6. Hej hej!
    Å vad fint du gjort! Ja det är verkligen de där små detaljerna som gör det..;)
    Å Evelin...himmel så söt hon är! Ja visst är det märkligt att man plötsligt har stora barn.
    Fast man flyttar ju lite på zoonen hela tiden. Nu tycker jag det känns långt bort att de ska flytta hemifrån.
    Å visst är det lite konstigt då man blir lite avis på sina barns presenter...jag menar...det var ju en sak då de fick lego o barbie... men nu då det är smycken, presentkort snygga tallrikar o koppar eller snygga kläder eller bra böcker... ja då känner man lite ååååå en sån vill jag meee haaaa...;)
    Här är förresten ett enda virrvarr av julkartonger och jag har inte hunnit få upp mer än ljusstakarna...;)
    Kram Katarina

    SvaraRadera
  7. Hej rara du! Nyss hemkommen efter en löprunda, ett tips är att på förhand numrera lapparna å inte lita till slumpen, hoppas på någon form av styrkeövning i morgon... Och kalendern verkar barnen gilla å ser fram emot dagens avsnitt, jag med för den delen, men ser det väl med dem ikväll... om jag inte fuskar å ser på svtplay på lunchen ;-D Nej nu en snabb dusch och lite mer jobb innan jag får mat i magen. KRAM!

    SvaraRadera
  8. Vad mysigt du har gjort i vardagsrummet! Fint med alla vita saker och lite guld och mässing. Det är så skönt när det är städat och fräscht. Ha en fin fortsättning på veckan!
    Kram,
    Regina

    SvaraRadera
  9. Morron vännen! Hoppas du vaknat till en fin dag, här är det snålblåst å regn utlovas, så det lär bli glashalt ute... Tur att jag slapp löpning i dag, får roa mig med plankan i stället.... ;-P Ska förbereda en dragning av vårt fjällforskningsprojekt som jag ska åka till en grannkommun och presentera i morgon för att inspirera dem i deras samarbeten rörande naturresurser i fjällen, gruvar lite, men har en bra grund så jag ska fila på presentationen i dag, blir nog bra. Så stannar jag kvar och handlar de sista klapparna i morgon tänkte jag. Kul att ni nu ska jobba på samma ställe! Men hoppas ni inte går omlott hela tiden så att ni aldrig ses utan får liknande scheman.... Ha nu en riktigt fin onsdag vännen! KRAM

    SvaraRadera
  10. Åh, vad fint du har! Är så glad att jag hittade din blogg som har så mycket inspiration.
    Jag är också lite sen med julen men det löser sig nog.

    Önskar dig en suverän dag!

    You Rock!!!

    SvaraRadera
  11. Gokväll rara du! Äntligen har jag tid och ork att kika runt, i går var jag utslut på kvällen efter att ha kört, presenterat, julshoppat, och roddat runt här hemma, då dog jag i soffan med glögg och somnade framför Ernst.... I dag har jag klätt granen som nu lyser upp vårt vardagsrum, men gardinerna har jag ännu inte orkat byta... Var ut och halkade på isen i dag så nu är jag justerad, så vi får se om jag lyckas få upp dem i helgen eller om det är viloläge som gäller... Hoppas iaf du får dian gardiner till veckan så att du får upp dem i köket! Så frustrerande då man får vänta... Ang junkfood så var det ett o för lite, alltså skräpmat :-) Blev kycklingenchiladas på ett gatukökshak med svärföräldrarna. Hoppas du får en toppen shopping i morgon, min blev misslyckad, flera av sakerna på barnens önskelistor var slutsålda :-( Så jag får åka till andra kommunen och hoppas på bättre lycka där till veckan. Å en del saker har jag nu istället beställt på nätet (bla Ben 10 klocka till Bogge och Lego friends till Luran). Ha nu det toppen då du åker iväg. Själv ska jag ta mer linement, ev lite glögg å bädda ner mig i soffan å övertala maken att vi ska se tomten är far till alla barnen och ha en myskväll. Massor av kramar och ett stort tack för dina kommentarer och lycka till inför presentationen, de behövdes ;-) Men gick riktigt bra, så nu har jag växt lite på den punkten känner jag. Övning GER färdighet. Ha nu en fin kväll <3

    SvaraRadera
  12. Så fint du gjort! Kram Stina

    SvaraRadera
  13. Så fint du har det och mysigt !
    Trevlig kväll
    Kram Pia

    SvaraRadera