Hej & välkommen till min blogg.

Skriv gärna en kommentar så blir jag glad :)


tisdag 4 november 2014

Tvättstuga del 2

Hejsan!

Hur har ni det? Här har vi värsta septembervädret med höststormar, regn och varmt...hörde att det inte varit så här varmt i November på 150år. Nej nu vill iaf jag ha lite kyla och gärna lite snö som lyser upp i mörkret.


Här hemma jobbar vi febrilt nere i blivande tvättstugan men det tar tid då det ska göras en hel del special lösningar plus att Ikeas köksskåp är rena mardrömmen att skruva ihop om ni frågar mig. Men ska bli så skönt att få rejält med förvaring i tvättstugan.
Jag ville ju gärna höja upp tvättmaskin och torktumlaren med en låda under med de lådor man köper på vitvaruhandlarna gillar jag inte utan ville att de skulle gå ihop med övriga inredningen.


Ikea som vi köpt allt ifrån har ju inga sådana lösningar så vi har köpt två stommar till inbyggnadsugn som förutom att de har en låda nertill i lagom storlek även är gjorda att klara högre vikt samt har ventilationsutrymme. Dessa kapade vi sedan och satte en passbit mellan så måtten skulle stämma. Med täcksidor och bänkskivor som sattes fast med rejäla skruv och vinklar fick vi ett stadigt skåp som nog ska stå pall för eventuella vibrationer då tvätt/torkmaskiner jobbar.


Här framför elementet ska tvättlinor av plastad vajer som ej hänger ut sig upp i taket. Där kommer nog tvätten torka som bäst...men har även köpt en luftavfuktare för bra torkresultat.

Även diskbänksskåpet är ett skåp som egentligen inte är gjort för det ändamålet men för att stämma med våra mått så fick det bli ett hörnskåp modell rak. Vattenkran kommer bli en väggmonterad men innan den kommer på plats ska väggen kaklas. Lutar åt helt vanligt vitt kakel även om jag gärna skulle vilja ha nå marockanskt men vi försöker hålla budgeten låg.


Här mellan dörrarna ska jag försöka få till nåt bra system för smutstvätten. Hur har ni löst detta? En stor tvättkorg eller flera små så man sorterar direkt? Skulle nog gärna ha nåt åt det sistnämnda.


Nog börjar det allt likna min ritning :).


Ha nu en fortsatt skön vecka och ta hand om varandra, det kostar så lite


8 kommentarer:

 1. Det ser ut att bli kanonfint i er tvättstuga, vi bara MÅSTE ta itu med våran inser jag nu.

  Kram Victoria

  SvaraRadera
 2. Nä, snö vill INTE jag ha!
  Men regn och blåst vill jag inte heller ha.....................det är väl tur att människan inte kan göra något åt vädret...................

  Er tvättstuga blir kanon, så fräscht det ser ut!
  Vad skoj med nytt.
  Jag har bara en enkel tvättkorg, lägger allt i samma och sorterar när jag lägger i maskinen.
  Har alltid fungerat bra.

  Ha en fin kväll,
  kram Anneli

  SvaraRadera
 3. Åhhh så fint det blir!!!! Så bra! Här har vi en ljus och en mörk tvätthög på golvet... inte snyggt men funkar ;-P
  Och fick ett samtal i dag eller snarare i em, om vi kunde köra 13 mil i morgonbitti och komma med barnen på ögon, då de fått en avbokning och kunde ta dem båda, bara att tacka jag och se glad ut även om det kom väldigt olägligt med tanke på jobb... men men. Dessutom utlovades snö, hoppas det inte blir så farligt så det går fint att köra. Så ekar det tomt hos mig så vet du varför ;-P Ha en fin kväll <3 KRAM

  SvaraRadera
 4. Men åååååååååååå........
  Viiiiiiiiiiill haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...
  Himmel vilken dröm! så stooooort!
  Vårt är pyttelitet...ca 6 kvadrat

  Smart lösning för att få upp maskinerna lite lite... vi vill ha så med men samtidigt vill vi ha bänkytan för viktvätt. Men det där blir ju inte så högt..;)
  Vi har tvättsortering i ett högskåp. I det har vi sedan trådkorgar. en för ljus resp mörk 40 och likadant för 60... så har vi en för hand/specialtvätt och en för vittvätt. När en korg är full tar man enkelt ur den och ställer den framför tvättmaskinen och öser i..;) Nu vet vi inte om det kanske blir sortering i underskåp i stället men på något sätt ska vi ha våra 6 korgar..;)
  Kram Katarina

  SvaraRadera
 5. Ja, det ser verkligen ut att bli som din skiss! :) här kör vi bara med två tvättsäckar, en för 40 och en för 60 men jag skulle vilja ha fler.
  Kramar

  SvaraRadera
 6. Vilken fantastisk tvättstuga!!!! Underbart, där skulle jag gärna stå i timmar men radio på och stryka och fixa! Nu har jag knappt strykit kläder på 10 år för att det är så fruktansvärt tråkigt och även fast vi har byggt vårt hus så tänkte vi liksom inte på det där med en stor och rymlig tvättstuga...
  Ha en fin dag!

  SvaraRadera
 7. Tack snälla Ing-Britt!
  Jag blev lite tårögd... det var en av de finaste kommentarer jag någonsin fått ♥
  Kram fina du!
  Katarina
  ps. Sofi o jag pratade om att vi snart måste ta en bloggfika..;)
  Vi får ta o bestämma nåt framöver.

  SvaraRadera
 8. Skruva ihop Ikea saker är ju helt omöjligt
  ibland, bra jobbat! Vi har en väldigt fiffig lösning
  med smutstvätt. Badrummet ligger över tvättstugan,
  och i ett skåp är det hål i golvet. Där släpper jag
  ner all tvätt som då hamnar i tvättstugan.
  Kramar/AM

  SvaraRadera