Hej & välkommen till min blogg.

Skriv gärna en kommentar så blir jag glad :)


fredag 24 oktober 2014

Fotokurs..

God morgon

Äntligen har vi kommit till veckans bästa dag...fredag!! Så skönt särskilt då jag har en ledig helg framför mig men först ska jag ju jobba em/kväll men sen blir det mys i soffan.

Jag går en fotokurs på medborgarskolan i Örebro "kreativ fotografering" med Peter Schedwin en riktigt rolig kurs där vi får tänka lite utanför det vanliga. Tänkte jag skulle visa er lite av vad vi hunnit testa på så nu blir det ett inlägg med mycket bilder...


Första uppgiften vi fick var att fota ett ägg på ett så kreativt sätt som möjligt, vår lärare ville helst ha en bild han aldrig sett innan...nu är ju inte jag så fantasifull så mina bilder blev kanske inte fullt så kreativa som jag önskat ;). 


Vid ett tillfälle var det svart i hela stan så då fick vi i uppdrag att gå ut och fotografera följden av strömavbrottet, tyvärr kom strömmen tillbaka nästan direkt då vi kom ut så vi hann inte ta så många bilder men denna med svarta gatlyktor blev mitt bidrag.


Vi har även fått uppgiften att gå ut och leta reda på ansikten som egentligen inte är ett ansikte..


Tyckte det var en svår uppgift så jag fuskade till ett ansikte med hjälp av lite löv på en mossig sten...


det resulterade i att vi alla fick i uppgift att skapa ett fantasifullt ansikte och då passade jag på att få leka med maten, något jag lärt mig sedan barnsben är strängeligen förbjudet ;)


Det roligaste hittills i mitt tycke var när vi skulle fotografera porträttbilder med reflexskärm. Vi fotograferade varandra framför vårt vackra slott.Den allra svåraste uppgiften var att fotografera dåtid i nutid, vi skulle ha en arkivbild som var minst 10 år gammal och fota av på samma plats idag där alla linjer skulle stämma överens vilket jag inte fick till!!


Den här veckans uppgift är att ta fem bilder i svartvitt tex perträtt, makro, stadsbild, landskap mm.
Jag tjuvstartade lite inne i klassrummet då vi fick lära oss att ställa om kameran till monokrom.


Ojoj det blev ett låååångt inlägg...hoppas ni är kvar :).

Ha nu en riktigt skön helg 

8 kommentarer:

 1. Åhhh gud så skoj kurs, dåtid i nutid, verkligen läckert även om alla linjer inte gick att få in! Superkul idé och nog är du kreativ, va inte så blygsam vännen! Här har vi haft storm i natt, blåst å regn nu, mindre härligt. Dock skönt att det är fredag, har lovat barnen att vi ska sätta på bastun ikväll och mysa :-) Och håller tummarna att det går bra för henen på högskoleprovet, har själv aldrig gjort det, men har hört att man kan "träna" sig att få bättre resultat, så klokt att göra det redan nu! Ha nu en fin fredag och njut sen av "ledig" helg, antar ni lär vara i källaren ;-D KRAM!

  SvaraRadera
 2. Vad den kursen verkar trevlig! Men när ska jag kunna gå på kurs, reser i jobbet hela tiden. Just nu i Spanien, varmt och skönt, men inte hemma!

  SvaraRadera
 3. Jättefina bilder du har tagit tycker jag
  ha en fin helg
  kram Rosa

  SvaraRadera
 4. Åh vad roligt att gå en fotokurs! Vilka fina bilder du har tagit! Roligt att få lära sig en massa.
  Kram,
  Regina

  SvaraRadera
 5. Så roligt, och du är jätteduktig. Och nog har
  du fantasi, ägget i hundmaten med en
  förvånad vovve var ju super.
  Kramar/AM

  SvaraRadera
 6. Så roligt med fotokurs!
  Något jag med skulle vilja göra. Men just nu finns inte orken riktigt.
  Så jag väntar tills den kommer tillbaka lite, måste bara leta rätt på den tror jag;)
  Ha de så fint vännen!
  Kram Anna

  SvaraRadera
 7. Hej vännen! Här har vi höstlov i dag då allt är stängt, barnen har skött sig så jag har kunnat jobba fm och har nu lovat dem bad då vi har varmbad på badhuset för tillfället, så bara att släpa sig dit... så får jag jobba ikapp lite ikväll ist när de somnat. Vill ju att de ska få göra nått skoj då de är lediga! Så bäst att börja packa och leta badkläder... Önskar dig en fin dag vännen <3

  SvaraRadera
 8. men va skojigt och kreativt. Lycka till!!
  Kram Gabriella

  SvaraRadera