Hej & välkommen till min blogg.

Skriv gärna en kommentar så blir jag glad :)


söndag 10 augusti 2014

16-årig bröllopsdag 8/8-14

Hejsan!

Tänk vad tiden går fort när man har kul...
I fredags firade jag och mannen i mitt liv 16-årig bröllopsdag, kan inte fatta att det är så länge sen. 20 år har vi varit ett par och kärleken har bara växt sig starkare för vart år.
För att fira vår dag packade vi väskan och åkte till Västerås, en stad jag mer och mer faller för.
Vi började med lunch och fika nere vid tullhus kajen. Där är mysigt att bara sitta och titta på båtar och människor som passerar.



Efter en tur på stan med lite shopping och nån vätskekontroll var det dags att checka in på First Hotell Plaza, ett hotell som ligger mitt i city och har snygg inredning som faller mig i smaken. Luftiga rum med utsikt över staden (vi bodde på våning 9) samt sköna sängar.





Efter att ha duschat och svidat om till kvällen gick vi till restaurang Frank där vi bokat bord.
Har ni inte ätit där så rekommenderar jag det varmt.
Där är det Frank ruels som gäller...
Fyra rätter som kocken bestämmer och du endast kan välja kött, fisk eller vegetarisk till varmrätten.
Resten blir en överraskning när maten kommer ut. En kul grej och på köpet får du prova mat som du annars kanske inte valt.


Jag valde fisk och mannen tog kött.
Min första förrätt bestod av exotisk råbiff något jag aldrig valt från en meny men den var verkligen god.
sen kom förrätt nr.2 som bestod av kallrökt lax, löjrom mm även det var riktigt gott.


Min varmrätt var torsk serverad med nån kokt sallad och kronärtskocka, gott men ingen smaksensation för vare sig öga eller gom men det var däremot mannens biff som serverades på en bädd av spenat och tillhörande cheese and macaroni.
Efterrätterna glömde jag fota men de var goda och vackra :).
All maten och vinet presenterades på ett utmärkt sätt av den trevliga serverings personalen, ett riktigt plus.


Efter den middagen var vi sååå mätta att vi gick till hotellet och vilade en stund innan vi tog en runda på några trevliga ute serveringar. 


Vi hade verkligen en mysig vistelse som avslutades med en god frukost innan vi återigen åkte hem. Bättre bröllopsdag hade jag inte kunnat önska mig.

Tack vännen, jag älskar dig av hela mitt hjärta 


Hoppas även ni haft en underbar helg.

13 kommentarer:

  1. Wow vilket ståndsmässigt firande, supernice hotell och maten, vilken kul idé att bara bestämma råvaran och så bli överraskad! Förstår att ni är nöjda med den helgen :-) Skrattade gott åt din kommentar om jaktkoja, min pappas jaktkoja är just en grön sunkig arbetsbarack ;-DDD Här är det nu dags att ta tag i veckans måsten, men jag är såååå trött, hoppas det är ett tecken på att förkylningen håller på att lämna mig. Va rädd om dig och ha nu en toppen vecka! Ps MK väskan är grymt snygg! Ds

    SvaraRadera
  2. Grattis på bröllopsdagen lite i efterskott. Ni är bra
    på och hitta på roliga saker för och fira, och det
    där med överrasknings meny var något extra. Fint
    hotell.
    Kramar/AM

    SvaraRadera
  3. Klokt att åka och elda då det regnar! Gäller att passa på... säger jag som tog på träningskläder på lunchen, men tog av dem lika fort för jag blev tvärlat, och nu ikväll ska det visst regna, så jag verkar klara mig undan träningen idag ;-P Fy så lat jag blivit bara på två veckors vila pga halsen. Får skärpa mig! Här ska barnen snart hämtas å stroganoff göras, hade inte mer fantasi än så. KRAM!

    SvaraRadera
  4. Spännande att inte veta vad man ska äta ...kul grej
    kram Rosa

    SvaraRadera
  5. Stort GRATTIS till Er!
    Å va mysigt ni haft det:))
    Tack för din fina kommentar, du är för söt.
    Kram Anna

    SvaraRadera
  6. Grattis till er lite i efterskott!
    Så mysigt ni hade det o va fin du är!
    Frukosten såg nästan smarrigast ut..! ;)

    Kramar Liza

    SvaraRadera
  7. Ååå va mysigt!
    Stort grattis i efterskott!
    Det är allt bra mysigt att fira lite extra sådär med övernattning o allt..;)
    Västerås är fint...jag håller med..;)
    men så där modig skulle jag aldrig vara att jag inte fick ha kontroll på menyn..
    kram Katarina

    SvaraRadera
  8. Gokväll goa du! Nu har jag fått tummen ur, svärmor ska vara barnvakt å grannarna hundvakt, så till helgen har jag bokat en hotellnatt på Foppas fina hotell i Övik för att fira 10 år med gubben, blev så inspirerad av ert firande ;-) Vi har ju aldrig gjort något sådant sedan barnen kom, så nu är det HÖG tid att vårda oss å vår kärlek känner jag ;-) KRAM

    SvaraRadera
  9. Morron! Attsteka fiskbullarna i curry ska definitivt testas! Här vaknade vi trötta men till en strålande fin dag, barnen är nu på förskolan och jag ska ta en stor kopp te, känner mig småförkyld så jag ska kurera, vill ju absolut inte vara sjuk nu till helgen ;-) Önskar dig en fin onsdag <3 KRAM!

    SvaraRadera
  10. Hej vännen! Ja du, jag trodde aldrig att jag skulle glömma äta, för jag måste ha ett jämt intag för att fungera, men i går var en sådan där "jag ska bara" förs och vips så var klockan fyra. Lär inte hända i dag! :-) Regn, dimma, här har det blivit höst, men inte mig emot. Älskar den här årstiden, man kan njuta mycket än! Men idag väntar först inläsning av litteratur, sedan möte och så fortsatt inläsning, tråkigt men nödvändigt! Hoppas du får en fin dag! Och så gärna lite mer bilder från paradiset då ni listat och gjort klart det sista! KRAM

    SvaraRadera
  11. Sitter och bläddrar lite i bloggarna och upptäcker att jag har missat det här inlägget från dig.
    Vilken underbar helg och bröllopsdag ni verkar ha haft. Jag känner att jag får lust att hitta på nåt att överraska mannen med nu ;-))
    Hotellfrukostar är väl så himla mysiga och det verkar som ni hittade en trevlig restaurang.
    Ha det gott min vän. Hoppas vi ses snart.

    Kram Åsa.

    SvaraRadera
  12. Hej goa du! Så skoj med ytterligare kamerakurs! Själv har jag just dammat av kameran och tagit dagens bilder med den, och det ÄR skoj med riktiga kameran ist för mobilen, men mobilen är ju liksom alltid med och då är det lätt att man tar ögonblicksbilderna med den... Men kameran ska få följa med i helgen tänkte jag iaf :-) Och redan ikväll ska jag å gubben ut i skogen med hundarna, romantisk kvalitétstid som vi sällan får, men passar på då barnen åker till farmor och farfar redan ikväll! :-) Kram

    SvaraRadera
  13. Tittar in och önskar dig en fin kväll, här håller jag på att fixa inför morgondagen då jag ska åka till stan för jobb och möten blir en lååång dag där. Har haft en fin helg, men maten var en besvikelse som drog ner betyget, dock njöt vi av egentiden! Men fredagens skogstur var nog strået vassare ;-P Hoppas din syster är bättre i nässelutslagen och att du hade trevligt då din andra syster kom på besök <3 Här gick det förresten bra, Luran älskar hotell och äta frukost ur en buffé, åka hiss osv. Men en påse nya kläder och tält samt lösviktgodis i en enorm påse fick henne att glömma att sura ;-P Men nästa gång har jag lovat att vi åker hela familjen! KRAM KRAM ha en fin kväll <3

    SvaraRadera