Hej & välkommen till min blogg.

Skriv gärna en kommentar så blir jag glad :)


söndag 24 augusti 2014

Lysa upp sensommaren

Hejsan!

Hur har ni det? Har ni haft en bra helg?
Vi hade en lugn och mysig kväll hemma i fredags och igår åkte vi trots dåligt väder ut till stugan. Kan vara mysigt trots att vädret inte är det bästa.


Tommy har svetsat parasollfästen till stolparna på soldäcket då jag tycker att parasollfötter som klarar vindarna ute på sjön är så stora och klumpiga dessutom kan vi ju inte ha soffan ända mot räcktet om man ska ha en stor fot på trallgolvet. Tur jag har en mångkunnig man som fixar det mesta själv. 
Vi monterade även solsells belysning på hörnstolparna.


Så nu tror jag att soldäcket är helt färdigt med alla små detaljer...eller nej vi ska ju göra något åt repändarna men har inte riktigt bestämt oss hur de ska bli...antingen blir det rostfria ändknoppar eller oxå någon slags knut. 
Vad tycker ni?


Kanske inte varje dag man fäller upp parasollet i spöregn men jag var ju tvungen att kolla på vilken höjd parasollet skulle sitta. Vi satte det på ganska hög höjd på stolparna med morgonsol och för mitt på dagen då solen står högt så man kan se lite av sjön trots det stora parasollet och lite lägre på en stolpe mot kvällssolen.


När kvällen kom lös det verkligen fint där nere och och vi tände även massa ljus på verandan och el kaminen, den ger både mysbelysning och värme dessa kalla kvällar.
Kändes rätt så skönt att kunna stryka en till sak på att göra listan som konstigt nog trots att man stryker och stryker aldrig blir kortare ;-D.


Nej nu måste jag ta och titta till portergrytan som puttrar på spisen, börjar nog bli dags att sätta på potatisen och fixa de ugnsbakade rödbetorna.

Ha nu det riktigt bra tills vi hörs igen.
12 kommentarer:

 1. Portergryta, gott! Och så fint det blev med solcellslamporna,
  att sitta inne och se ner över däcket när det lyser måste vara
  väldigt fint. Och ibland är det riktigt mysigt och åka till stugan
  fast det är dåligt väder.
  Kramar/AM

  SvaraRadera
 2. Vad mysigt det blev på däcket och så smart att göra egna hållare för parasollerna. Det ser fint ut med belysningen både inne och ute. Synd att det tvärt blev så kallt, hade önska några varma dagar till.
  Kram,
  Regina

  SvaraRadera
 3. Å men åååååå...åå du vet ju att jag dör en smula då jag ser ditt fina sommarhus... himmel sånt paradis ni har där!
  Jag ska kolla med Helena och de andra om vilken tid vi ska åka.... så är det klart du ska komma in å kika lite..;)
  Om du vill kan du ju komma o äta frukost här med mig o Kalmarbloggisarna..;)
  Kram Katarina

  SvaraRadera
 4. Morron rara du! så FINT det blir i stugan, perfekt att du har en händig karl som fixar sådana där speciallösningar! Blir ju toppen bra! Riktigt avis ;-) Vi åker till stugan nästa helg för att packa ihop och göra vinter där, för nu kommer vi inte att hinna vara där så mycket mer innan snön kommer, lär vara älgjakt varje helg i sept och okt... Önskar dig en fin start på veckan! KRAM

  SvaraRadera
 5. Gomorron
  Brödet är köpt, jag bakar sällan eget matbröd,
  tyvärr. Och det är köpt på Ica, hette tranbär-någonting.
  Kramar/AM

  SvaraRadera
 6. Åhh ett så fint däck där bredvid sjön och allt. Synd att sommaren är slut. Fast har ni tur kommer det några fina höstdagar när man åtminstone kan ta en fika där. Portergryta låter bara såå gott och höstlikt.Gillar verkligen den såsen:) Kram

  SvaraRadera
 7. Ha ha ha måste skratta - vet du vad Luran klagade på i går, jo just att hon inte fått lära sig läsa och inte fått någon läxa!!! :-) Men tids nog så lär hon klaga på det omvända, dvs för mycket läxor... Ha en fin dag, här måste jag jobba undan å förbereda en massa så jag kan vara ledig och jaga om ett par veckor. KRAM!

  SvaraRadera
 8. Morron rara du! Hoppas allt är väl och att du hittade en festblåsa i går, lät som om ni kommer att få det skoj på grannön och så bloggevent på det, du ligger i ;-) Men skoj! Lite trist att jag aldrig kan vara med på olika bloggsammankomster då jag bor så långt i norr :-( Så du får fota lite å berätta! Ha nu en toppen dag! KRAM <3

  SvaraRadera
 9. Vad fiffigt! Det blev jättebra. Och med den utsikten kan det ju knappast bli annat än bra!!
  Kram,
  Jenny
  Mittlifjennyaberg.blogspot.se

  SvaraRadera
 10. Mums! Tackar å bockar för ditt recept, ska vi definitivt testa då vi gillar bacon och ost, tror en sådan "köttfärsrulltårta" skulle få tummen upp av samtliga i familjen! Trist att du inte känner dig hundra, hoppas verkligen inte du är på g att bli sjuk... Här har dock bacillerna hittat, så jag har halsont, snorar och har värk i kroppen/leder och skallebang, typiskt och trist hösttecken :-( Men gör jag bort det nu så kanske man håller sig kry sen, hoppas kan man ju... KRAM KRAM och KRYA på dig <3

  SvaraRadera
 11. Vilket härligt däck! Ser inbjudande ut i såväl sol som regn! Vackert läge!

  SvaraRadera
 12. Kikar in för att önska dig en riktigt toppen helg!!! Du kommer att få det kanonroligt är jag övertygad om. Här är bacillerna fortfarande kvar, men ingen feber så vi siktar på stugan för att stänga igen den för i år i helgen, samt ett 40 års kalas tänkte vi hinna med. Ha det nu fint, massa kramar <3

  SvaraRadera