Hej & välkommen till min blogg.

Skriv gärna en kommentar så blir jag glad :)


tisdag 1 juli 2014

Något nytt i köket :)

 Hej Juli!

1:a juli och solen visar sig, kanske inte från en klarblå himmel men jag är sååå tacksam över att den ändå visar sig och även termometern visar lite varmare idag. Nu håller vi tummarna tjejer att det är den riktiga sommaren som är på väg.

I söndags skjutsade jag och min vän Cissi våra små tjejer till Norrköping där de ska vara med på Stadium Sport Camp i en vecka. Sveriges största sportläger med ca: 20 olika sporter. Våra tjejer tränar dans. Första ggn hon är borta så pass länge och jag längtar efter henne redan.


Var ju inte det jag skulle berätta....utan visa er det som är nytt i mitt kök :).
Vår gamla kaffebryggare har krånglat ett tag så nu har vi investerat i en ny.


Valet stod mellan denna från wilfa och en moccamaster men då vi på flera butiker blev rekommenderade denna och jag även tyckte den såg lite annorlunda ut och var snygg så föll det på den.
Den är lite annorlunda då man ska väga kaffepulvret istället för att räkna skopor, något som känns meckigt nu i början men jag tror det kommer bli smidigare när man vant sig.


Vattenbehållaren tar man loss och tappar vatten direkt i, en stor fördel enligt mig. Följde även med en modell större skopa att ösa kaffe med.


På vattenbehållaren står hur många gram kaffe det behövs till respektive mängd vatten sen ställer man filteröppningen på samma mängd. Rinner olika fort beroende på hur mycket kaffe man brygger och jag kan lova er det blir riktigt gott kaffe.


Nu ni tjejer har jag ledigt tre dagar, ska bli riktigt skönt och jag har ingenting inplanerat.

Vad har ni för planer för veckan?

12 kommentarer:

  1. Hej söta,
    tack snälla. Åh vad synd att du inte kan komma. Kanske till julmarknaden?
    Ha en mysig ledighet.
    kram Agneta

    SvaraRadera
  2. Låter gott.:-)
    Stolarna har jag köpt från England.:-) Kram

    SvaraRadera
  3. Härligt med ledigt. Vilken fiffig bryggare. Kram mor

    SvaraRadera
  4. Du, den bryggaren var riktigt fräck!
    Måste bli gott kaffe i den..............
    Ditt kök gillar jag, så fint och ser så praktiskt och genomtänkt ut.

    Jobbigt när barnen inte är hemma, men man får vänja sig, rätt som det är så flyttar de ut.

    Ha en bra dag,
    kram Anneli

    SvaraRadera
  5. Så läcker design!!! Å att den gör gott kaffe låter toppen, är själv så nöjd med vår melitta maskin, njuter just nu av en kopp efter att ha trampat 23 km i morgonsolen, tog ut sista friskvårdstimmen innan semestern, gäller att passa på då solen lyser, för regn och åska skulle visst hitta hit sen... Men det gör itne så mycket, bara det blir fint till på lördag ;-) Har så svårt att hålla arbetsmoralen när solen kikar fram nämligen, mentalt har jag nog redan semester ;-P Kul med lite övningskörning, ni får bila runt och åka och fika någonstans :-) Ha det toppen! Massa kramar!

    SvaraRadera
  6. Sån har jag aldrig sett, ett stort plus att den
    är fin och titta på också. För den står ju framme
    jämt, vår har också pajat. Bra och få tips.
    Kramar/AM

    SvaraRadera
  7. Det var onekligen något nytt! Nu dricker ju inte jag kaffe, så jag är glad så länge moccamastern funkar här hemma till maken;-)
    Hoppas på lite sol i morgon, svärmor önskade dejt nere vid bryggan då:)
    Nu längtar men verkligen efter lite värme!
    Ha de gott!
    Kram Anna
    Ps: förstår att du längtar... nu är vår skruttfia äntligen hemma igen här:))

    SvaraRadera
  8. Så häftig bryggare , Men jag måste säga att jag älskar verkligen erat kök. så himla snyggt.
    Önskar dig en toppen dag .

    SvaraRadera
  9. Hej rara du! Nu är jag hemma med ok uppkoppling igen så jag kan läsa och kommentera! Hoppas du fyndat massor på Ullared och att ni har det bra. Nu har M semester också, men vi har åkt hem och lämnat barnen i stugan, vi ska gå ut ikväll då det är hemvändardagar på orten med öltält och artister. Sällan vi går ut så nu passar vi på och så åker vi i morgonbitti ut till stugan igen för sol och bad :-D Ljuvligt! Vet inte med mig att det varit så fint som det är nu så mång dagar i sträck... så jag passar på att njuta å bättra på pepparkakebrännan :-D KRAM

    SvaraRadera
  10. PS. Käkat rökt fisk på knäckebröd två dagar i rad nu, å jag har tänkt på dig båda gångerna ;-D Kommer du upp så bjuder jag på pappas goda rökta fisk och ett glas iskallt bubbel till ;-D DS

    SvaraRadera
  11. Hej vännen! Nu är vi hemma igen, har en regnig dag så vi har åkt hem för att bjuda svärmor på middag då hon fyller år i dag. Gjort två pajer, en med skaldjur och en med kyckling. Vi har även hunnit gå på ortens årliga lilla marknad och köpt munkar som får bli efterrätt. I morgon väntar en tur på djurparken och sedan åker vi nog till stugan igen... Hoppas du/ni har det bra och att ni även hinner njuta ute i er stuga lite <3 KRAM

    SvaraRadera
  12. Hej fina du! Hoppas ni har det fint. Här har regnet öst ner meste hela dagen så vi har tvättat, städat och stökat här hemma. Har även hunnit cykla 2 mil och så firat ett grannbarn som fyller år i morgon, då vi åker till stugan i morgon fm för att vara där resten av veckan. Magnus är bara ledig till måndag så då får vi passa på, särskilt som solen ska skina och tempen åker uppåt igen :-) Kul att ni ska iväg på spa, men jag har aldrig hört talas om Orbadens spa, vart ligger det? Blir lite nyfiken? Är det bra får vi sammanstråla där någon gång ;-) KRAM KRAM

    SvaraRadera