Hej & välkommen till min blogg.

Skriv gärna en kommentar så blir jag glad :)


onsdag 7 maj 2014

Soldäck...

Hejsan alla fina!
En regnig och grå dag har vi haft idag inte alls som den dag förra året då jag tog den här bilden över vårt paradis. Men snart är sommaren här så nu är vi i full gång med fixet där ute. Vi började ju med köket som jag blev såååå nöjd och nu har vi börjat med uteplatsen nere vid stranden.



Så här såg det ut förra året, inte så inbjudande men ändå ett väldigt skönt läga då tidiga morgonsolen hittar hit och svalkande vindar under de varmaste timmarna. 
Det är de förra ägarna som redan under 50-talet bar sten och gjorde denna mysiga plats men tyvärr har det raserat en del genom åren.


Så nu har vi bestämt oss för ett trädäck här. Blir lite större och stolarna står stadigare dessutom sätter vi ett litet räcke runt som inramning. Tyvärr har nu detta projekt stannat upp lite pga vädret.


Vi har försökt plocka bort lite sten runt stolparna och gjutit sen lagt tillbaka stenen och hoppas på så vis att det blir lite stadigare. Gillar den girade ramen som blir runt trallvirket.


So räcke hade vi först tänkt bara ett hängande rep men så kom mannen på att en överliggare vore nog ganska skönt att kunna hänga på när man tittar på dom som badar. Så då lutar det åt att ha två rader med spänt rep fast i öglor på utsidan och överliggaren mellan stolparna några cm ner.

Vad tror ni är snyggast alt, mest praktiskt?


Lite nya kläder att ha när jag pysslar i trädgården har jag idag fyndat. Lite längre shorts och en superskön fleecejacka. Tror det kommer bli extra roligt att fixa iklädd dessa.


Nej nu är det nog dags att släcka ner här och gå och sova, tiden springer så fort iväg när man sätter sig med datorn i knä ;).

Önskar er en fortsatt bra vecka

10 kommentarer:

  1. Ni har så fint, ett underbart ställe. Vi har rep
    runt ett trädäck, det är inte mycket och hålla sig
    i, men snyggt. Jag skulle absolut göra med överliggaren.
    Och trädäck är toppen, allt blir så mycket enklare.
    Kramar/AM

    SvaraRadera
  2. Så fint det blir i ert paradis! Jag är nog inne på din mans version med en planka som överliggare, praktiskt att luta sig mot och hänga våta handukar på etc å så repen som snygg detalj och säkerhet under men som ger ett "luftigt" intryck. Väldigt fina trädgårdskläder med måste jag säga. Här är det dock ullbyxor å vantar å mössa som gäller, snöar nämligen i dag... Suck! Ha en fin dag <3

    SvaraRadera
  3. Hej!
    Men åhhhhhh! Vilket fint ställe ni har !
    Ser helt underbart ut med möblerna alldeles nere vid vattnet, såååå mysigt!
    Jag skulle tro att det blir både snyggast och mest praktiskt med överliggare.

    Ha det så gott och nu håller vi tummarna för bättre väder, eller hur?
    Kram Anncathrine

    SvaraRadera
  4. Åååååååå himmel så härligt!!!! Ett riktigt paradis ni har där och vilket ljuvligt soldäck!
    Nu är det bara solen vi väntar på;-)
    Ja tack, det är riktigt skönt att gå ner i tid en liten stund faktiskt..
    Kraaaaam Anna

    SvaraRadera
  5. Hej fina du och tack för dina gulliga kommentarer men vet du...du kan gott vara avis p åvårt uterum...för om man har en egen ö...då kan man gott vara det tycker jag..;) Du hör va?? Jag är inte ett dugg avis på dig...haha..
    nämne hur fint är det inte????
    Och hur underbar kommer inte det där trädäcket att bli?? Jag tycker helt klart den högra bilden..den med 2 rep och överliggaren där man kan stå o hänga som din man säger...;)
    Å du..klart du ska med på bloggeventet i aug...det är ju jätte kul!!!
    Kraaaaam Katarina

    SvaraRadera
  6. To protect the wood from the elements, termites, mould and damp, a good wood finisher is needed to prolong the life of the shed.
    If you are part of a gardening club then you can get other
    people in the club to pitch in and all you have to do is allow
    them to use the shed. Make sure that a gusset is placed on each side of the truss
    joint, like a truss sandwich.

    Feel free to visit my site - shed building

    SvaraRadera
  7. Hej vännen! Nu ligger jag och pöser i soffan efter en rejäl lunch på pastagratängrester som bara blivit godare av att "stå till sig". Var ut och trotsade det gråa kalla vädret och tog en 5 km PW, så nu känner jag mig nöjd med dagen. Har hunnit med Magnus bokföring, och ska bara fila på ett artikelutkast som en kollega ska ha senare i dag. Sedan HELG! Så skönt, må tro jag beundrar dig å andra som jobbar helger å kvällar, skulle jag aldrig fixa... Och vad gäller mellis så är just bananpannkakor och smoothie andra favoriter, blev en smoothie på fm i dag :-) Nepp, nu ska jag jobba undan så jag kan hämta barnen och göra helg, vill kura under ett täcke och bara mysa. Efter ett besök hos sjukgymnasten känner jag mig lite "överkörd" fast på ett bra sätt då. Ha det nu fint trots att du jobbar. Många varma kramar <3

    SvaraRadera
  8. Spännande med soldäck och fina kläder du har skaffat. Ha en bra vecka.

    Kramen

    SvaraRadera
  9. Hej vännen! Hoppas din vecka börjat bra, min började på bästa sätt, hammarslag där ute då Gottner fortsätter bygga ;-D Uppehåll ännu så jag tror jag ska masa mig ut och springa lite med, blir dåligt med träning sen i veckan då jag ska på konferens i två dagar. Men ska försöka hinna och åka och kika på möbler då jag är i stan tänkte jag... Ha nu en toppen dag goa du <3 KRAM

    SvaraRadera
  10. Kommer att bli sommarens bästa plats! Snyggt med överliggande bräda. Det ramar in liksom.
    Nästa gång vi ses hos Kicki då måste du vara med. Vi hade trevligt där och sen när vi fikade hos Lena.

    Kram
    annika

    SvaraRadera