Hej & välkommen till min blogg.

Skriv gärna en kommentar så blir jag glad :)


onsdag 30 april 2014

Rabatter eller ej..?!


God kväll!


Här har vi haft sol och skönt hela fm och en bit in på em men nu har molnen och regnet tagit över ja tom åska. 
Vi har jobbat en hel del i trädgården då vi håller på att ta bort alla våra blomrabatter. Vi hade när vi köpte huset mera rabatter än gräsmatta och då har vi ingen liten tomt. Men nu ska de bort.


Här ovan en bild på hur det såg ut i en av rabatterna förra året, inte så illa på bild men heller ingen vacker syn. Bilden nere visar hur det ser ut nu...snart hoppas jag gräsmatta kommit upp :)


En våning upp ser det nu ut såhär...inte så snyggt men blir nog fint när gräset tagit sig.


Även här uppe var det rabatt med en stor kryptall, några vita buskar, bolltuja och massa annat jag ej vet namnet på samt massor av ogräs ;). 


Vinbärsbuskarna är nedklippta och runt dem är allt ogräs bortgrävt och täckbark ska på plats men hade köpt alldeles för lite så det räckte bara till hälften.


Har tänkt ställa lite fina saker och blommor i krukor här och där så det mjukar upp lite. I den fina korgen har jag ställt en stor plastkruka med en hosta i, hoppas den tar sig. En enkel tulpan har letat sig upp vid husväggen:).Ser ni vad stora rabarbern redan har blivit, lär allt baka en paj någon dag. Och mitt lilla silver päronträd är översållat i blommor som precis slagit ut.


Här ser ni lite hur det såg ut för två år sedan och hur det ser ut nu. Gruset som blev över ska andvändas på andra gaveln.


Där ser det ut såhär nu, vi har sågat bort sex rododendrobuskar och nu ska grävas rotsystem samt brytas bort ruttna slipers sen lägger vi kantsten och gruset här, ev en kruka med blommor eller nåt.


Nu ska jag släcka ner här och gå och förbereda kvällens plockmat och hälla upp ett glas rött.
Ha nu en riktigt mysig kväll och hoppas ni slipper stå i spöregn vid brasan som det är här.

13 kommentarer:

 1. Ja du det är mycket jobb med trädgård.
  Är så glad för vi har en ganska lättskött trädgård.......................stor är den men med grus, och endast några få rabatter.
  Men visst tar det tid att få iordning.
  Tycker ni gjort mycket snyggt i er , skönt när stora planteringar med buskar kommer väck.

  Hoppas du har lite bättre väder hos dig idag, här i Göteborgstrakten skiner solen men ganska kallt.

  Ha en fin fortsättning på helgen,
  Anneli

  SvaraRadera
 2. Håller helt med!
  Jag är inte mycket för att rensa rabatter så här har vi med grävt bort maaaaaaassor, dessutom var det så eftersatt så det vara liksom inget att få fason på.. Nä krukor o lättskött är mer min grej;-)
  Hoppas du hade en fin Valborg och njuter av sol även idag!
  Kram Anna

  SvaraRadera
 3. Jisses så mycket rabatter och planteringar ni har grävt bort. Det är kul att jobba trädgården och se förändringen.
  I dag blåser kalla vindar men jag är på väg ut i trädgården nu.

  Kram
  annika

  SvaraRadera
 4. Jösses, vad ni röjt!! Ja, det finns ju en del man borde ta tag i ytterligare.
  Någon gång... Ni kommer att bli så nöjda så när allt gräs vuxit upp som
  ni tänkt. Kul!
  Såg fotona från London, härligt tripp! London Eye var mäktigt, jag håller
  med. Skönt att byta miljö lite så där.
  Ha en fin första maj!
  Kram!

  SvaraRadera
 5. Så fint det blir när allt är klart. Ingen brasa i går här, det snöa ju. Kram

  SvaraRadera
 6. Man ska inte ha för många rabatter, det är ett
  evigt rensande. Jättefint och göra som du tänkt
  med korgar och krukor.
  Ha en skön första maj
  Kramar/AM

  SvaraRadera
 7. Blir jättefint tycker jag
  kram Rosa

  SvaraRadera
 8. Jösses vad bra det blir. Jag borde åkt över med en släpkärra och tagit vara på det du slängt... hihi. Jag bygger upp och du river ner. Muren blev jättesnygg.
  ha en fin fortsättning på helgen
  kram elsamarianne

  SvaraRadera
 9. Hej hopp!!! Håller med dig om det här med rabatter...visst är det snyggt med blomster men man måste hinna med och orka med...annars bli det lätt ett stressmoment...ha dock bara några små rabatter men jisses vad ogräset frodas så fort man vänder ryggen till. Ha en fin helg kram från Maja

  SvaraRadera
 10. För många rabatter gör ingen glad för det gäller att hinna med dem också. Det ser mycket snyggare ut efter. Du får ha en bra vecka.

  Kramen

  SvaraRadera
 11. Guuuuud vilken förvandling! Mycket jobb, men väl värt mödan om jag får säga mitt! Jag har grävt bort 6 buskar på vår tomt, och vi har tagit ner 5 jätte träd, så nu har vi bara en häck kvar, för sist rök rabatten. Tanken är att ha korgar, krukor o liknande med blommor som är lätta att sköta, resten gräsmatta. Stilrent och snyggt, samt lättsamt då man som vi (och ni) även är i stugan mycket! Å på tal om mycket har jag haft häcken full med jobb å så ensam med barn å hundar, så att läsa bloggar å blogga har fått stå åt sidan lite, men nu tog jag mig en runda, får liksom abstinens annars ;-) Å du så typiskt att du aldrig får hela din ledighet utan får gå in och jobba... du får ta de extraslantarna å unna dig själv nått extra, lova det! Varmaste kramarna!

  SvaraRadera
 12. Hej goa du! Hoppas solen lyser på dig och ni har varmare än vi, frös som attan om fingrarna då jag hjälpte gubben att börja lasta av materialet till altanen som han hämtat nu på morgonen. Får nu hoppas att det inte snöar till helgen så att vi kan börja bygga... För jag vill ju börja inreda ;-P Ha en toppen dag <3 KRAM

  SvaraRadera
 13. Hej! Ja , för många rabatter är jobbigt .
  Men som ni jobbar och står i med tomt och trädgård! Så duktiga ni är! Det set jättefint ut!
  Kram Anncathrine

  SvaraRadera