Hej & välkommen till min blogg.

Skriv gärna en kommentar så blir jag glad :)


tisdag 7 maj 2013

Trädfällning!!

Hejsan denna ljuva sommardag!

Ja idag känns det som sommar, våren försvann lika fort som den kom tror jag.
I morse  hade vi 21 grader varmt redan vid halv åtta och jag kunde ta morgonkaffet ute.


Har har jobbats med att få bort en enorm dubbelbjörk från gården. Man blir mäkta imponerad av denna kille när han klättrar upp i topparna och knyter spännband samt sågar. Varje björkstam fick delas i tre delar uppifrån och ner. 


Blir någ åtskilliga lass med ris till återvinningen och ved kommer vi ha ett tag framöver.
Men det bästa av allt är nog ändå att jag kommer kunna njuta mera av kvällssolen på altanen och vilken utsikt jag fick sen.


Medans detta hände kunde jag sitta på framsidan i fm solen och njuta av en hallonsmoothie och nya Plaza. Fastnade väldigt för detta porslin från Rörstrand!!


Nej nu är det tyvärr dags för mig att åka och jobba.

Hoppas ni får njuta av denna underbara eftermiddag.


25 kommentarer:

  1. Hejsan. Har ni äntligen fått ner björken. Pappa ska såga ner lite här med mot tant Britta. Kram

    SvaraRadera
  2. Ja, det är otroligt vilken ljusskillnad ett träd som tas bort kan göra. Härligt men bättre utsikt och härligt med sommaren som har kommit.
    Ha det så bra nu!
    Vi ses på insta.

    Kram Åsa.

    SvaraRadera
  3. Visst är dom duktiga dem där klättrarna. Vi har oxå tagit bort några höga träd, där klädrade dom oxå och sågade och hade sig. Som sagt vissa gillar att utmana ödet =)
    Du fick ju fin ved till vintern och en härlig utsigt.
    Ha en fortsatt härlig vecka.
    Kram Pernilla

    SvaraRadera
  4. Visst blir det ljust då man får bort träden! Här var det också en dubbelbjörk som gick långt ovan hustaket, men med spännband och hantlagning av grannarna slapp magnus klättra i topp och ta det bit för bit, så fick vi göra på den stora på baksidan, numer är han ju skogsentreprenör å proffs på att ta ner skog så han beräknade ut vinklar m.m. och vips var det i bakcen å han så stolt ;-D Luran blev hemma i dag, liksom bogge, men inte hade hon någon feber så i morgon blri det förskolan igen så jag får lite gjort... Men skönt med en hemmadag ändå måste jag erkänna ;-) Massa kramar till dig <3

    SvaraRadera
  5. Hej! Jag tycker ibland att det är så synd att fälla träd men ibland man bara måste! Vilken härlig fm du hade! Vem skulle inte njuta av detta vädret!:)
    Önskar dig en skön kväll!
    Kram Sirpa♥

    SvaraRadera
  6. Visst vill man ha träd men ibland blir de för höga och som ditt, för brett. Det gäller att passa på att njuta nu av solens sköna strålar.
    Så fint det blev med inglasningen av verandan ute i stugan. Tänk så många härliga kvällar ni kommer att ha där.

    Klart att du ska åka på den resan någon gång för det är så roligt.

    Kram
    annika

    SvaraRadera
  7. Gahhhh blir galen, hade skrivit en lång kommentar så poff så försvinner den, surt :-( Hoppas iaf att du njuter av en skön kväll. Här har jag putsats barnens fönster och storstädat deras rum nu när deras farmor kom med de saker de själva fått välja till sina rum, stolta barn som somnade ikväll. Dock har nu luran ont i magen å har sprungit på toa, så det lutar åt VAB i morgon med, alltid är det nått... Stackars lillfian. Helt ok väder här med, omän ingen värme, hoppas på en fin dag i morgon så jag och barnen kanske kan njuta ute om Svea inte blir sämre... KRAM KRAM <3

    SvaraRadera
  8. Skönt att få ner den och få mer ljus! Visst har vi haft en underbar dag satt ute i solen hela em istället för att sova och i natt jobbar jag på gruppboendet ;o)
    Ha en fin kväll!
    Kram/Lena

    SvaraRadera
  9. Hej vännen! Nu har jag tagit tag i bokningarn och konferensern, phuu är knepigt att få resor att gå ihop och logistiken att stämma. Men nu blir det så att jag är i uppsala på konferense 7-9 juni. "Ledig" i Stockholm 9-11 juni för att tidigt den 11 juni åka till Köpenhamn för konferens till den 13 juni.

    Jag kommer att bo på ett hotell nära centrastationen och hoppas att du har tid att ses den 9 el 10 ? Jag äter gärna middag och tar ett glas vin om du vill! Är också sugen att leta mig till Zetas trädgårdr eller nått annat guldkorn - eller du har kanske nått annat förslag? Vore som sagt jätte roligt om vi kunde ses live :-D KRAM KRAM!

    SvaraRadera
  10. Så mysigt att kunna sitta ute och fika. Skönt för dig att få bra utsikt nu när björken är borta. Du får ha en fin kväll.

    Kramen

    SvaraRadera
  11. Hej vännen
    Vi sitter och väntar på just en "trädfällarkille" som ska ta ner åtskilliga träd här på tomten. Tittar in för att önska dig en fin helg.
    Kram Agneta

    SvaraRadera
  12. Hej vännen! Passar på att kika in medan maken byter film i dvd, har haft en hektisk dag då jag passat på att storstäda då det ändå regnar som spön i backen där ute. Skönt att få undan lite måsten, för i morgon åker vi till Östesund med grannarna för shopping och en tur på djungelhuset, ska bli skoj. Ser fram emot det å lite miljöombyte. Ang stockholm så har resebyrån vi anlitar bokat hotell redan, lite synd, annars hade jag gärna bott på samma hotell som du!!! Å du, suchi äter jag gärna, vet ett bra suchiställe på kungsholmen ;-D
    Trist att du inte hittade mer i Örebro, men är övertygad om att du har nått snyggt i garderoben tills på lördag :-D Lämnar en drös kramar å blir i ärlighetens namn lite nervis inför att få träffa dig live ;-D KRAM

    SvaraRadera
  13. Hej ja ni som har stuga så förstår jag att de finns annat där o prioritera.
    Härligt o få bort björken så du får bättre utsikt o njuta sol mera :)

    Ja jag jobbar också helg. I morgon efter jobbet drar vi iväg alla anställda o firar av chefen så de blir nog en lång natt. På lördag så ska jag upp tidigt (hmm hur nu de ska gå) o stå o sälja på bakluckeloppisen här i stan o sen börjar jag jobba 15-21. O så jobbar jag 11-18 på söndag så trött de lär jag nog va söndag kväll :)

    ha en bra helg ändå
    Kram Camilla

    SvaraRadera
  14. Oj vilket jobb, det var ju inte den lilla björken direkt! :)
    Men kvällssol är ju så mysigt så den förstår jag ju att du vill ha. :)
    Kram Dessie

    SvaraRadera
  15. Ja kvällssol är ju trevligt så det förstår jag ju att du vill ha. Jättefint och öppet blev det.

    Trevlig fredag

    Kram Dessie

    SvaraRadera
  16. Oj vilket jobb, det var ju inte den lilla björken direkt! :)
    Men kvällssol är ju så mysigt så den förstår jag ju att du vill ha. :)
    Kram Dessie

    SvaraRadera
  17. Vilket jobb. Ja tänk sicken liten apa den där killen är ;)
    Härligt med ved, och allt fix med den ger ju härlig vardags motion.
    Hoppas du får en härlig fredag och helg. Kramar Malin

    SvaraRadera
  18. Ah det är mer jobb än man tror att fälla träd. Men helt klart värt det om det innebär mer sol på altanen ;)
    Och ved är ju också bra. Sen är det ju väldigt fint med björkved i vedkorgen ;)

    Ha en mysig fredag!
    Många Kramar

    SvaraRadera
  19. JISSES det va inte ett litet träd som skulle ner . Men det vart ju riktigt fint efteråt .
    önskar dig en trevlig helg .

    SvaraRadera
  20. Nu var det ett tag sedan jag tittade in här. Har haft fullt upp med annat än bloggande. Ser att du också haft endel för dig=)
    Hoppas du har en skön lördagkväll!
    Kram Hanna

    SvaraRadera
  21. Önskar dig en skön söndag!
    Kram Sirpa♥

    SvaraRadera
  22. Oj oj oj, de va inget dåligt träd!
    Ni är duktiga ni..:-)

    Önskar dug en fin dag
    KRAM

    SvaraRadera
  23. Hej vännen! Hoppas du njutit av en fin helg och att kalaset var riktigt skoj. Själv har jg åkt på nått skit, haft mgkrmper senaste dygnet, ingen magsjuka eller så men ont :-/ Knappt sovit nått så i dag har vi mest bara pulat på ute på tomten, gjorde ett halvhjärtat försök med fönstren, men hälften är kvar... Spar dem ;-D Önskar dig en fin kväll, kram kram!

    SvaraRadera
  24. Hej igen, såg din kommentar först nu om hotell. Så snart jag vet namnet på hotellet som resebyrån bokat så kan jag hojta till, jag tog ett av de billigaste kring centralen, tror det gick på 1300 natten...

    Så du skulle upp redan 0400 å var ändu kvar så pass länge, det hade jag aldrig fixat, behöver mian timmar med sömn annars är ajg itne människa... Så efter gårnatt med magont och svea som hade benvärk och en busig hund som bet sönder en matta så kan jag säga att sängen verkligen lockar ikväll ;-D *ler*

    Se nu till att njuta av dina lediga dagar, själv ska jag jobba undan en del msåten å så en jobbresa till stan i veckan. Förhoppningsvis går veckan fort så man snart får njtua av helg igen!


    KRAMIS

    SvaraRadera
  25. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera