Hej & välkommen till min blogg.

Skriv gärna en kommentar så blir jag glad :)


måndag 16 mars 2015

Barcelona...

Hejsan!

Återigen är det måndag och snart har hela min semesterledighet gått, börjar jobba igen på onsdag men oj vilken härlig ledighet jag haft.
Solen har ju skinit varje dag och jag har hunnit vårpyssla en hel del i trädgården...vilket ar tidigt för att vara jag ;). 
Inte riktigt lika vart som vi hade i Spanien...

 

I den stora parken som ligger vid Barcelonas zoo bara ett kvarter från vår lägenhet var det inte riktigt lika vackert som sist vi var här, lite för tidigt på säsongen. Den stora dammen var tömd för rengöring och inga fontäner var igång. Extremt lite vårblommor var det och jag blev nog lite besviken.


När vi skulle gå därifrån stod det flera skolklasser och väntade på att zoo skulle öppna. De var så söta i sina skoluniformer att jag inte kunde låta bli att fotografera dem.



Vi gick istället ner till havet och njöt en stund. Det fanns några tappra själar som solbadade men jag föredrar att varmare temperaturer innan bikinin åker på.
Men njöt av att kunna sitta och njuta av en god pizza i solens sken.



Något nytt som jag blev väldigt förtjust i var "Sangria de cava" med mosserande vin istället för rödvin, mmm sååå gott :)

 

På kvällen gick vi återigen till restaurang MyWay och jag åt paella medan mannen tog några favorit tapas. 


Och till vår lycka gick planet hem som det skulle dagen därpå....var ju lite osäkert då vi åkte med Norwegian där vissa av piloterna strejkade. Och som tur är har det ju löst sig för deras plan har hög standard till ett rimligt pris så dem åker jag gärna med.


Nej nu ska jag ta en repa med dammsugaren som solen hindrat mig till allt för länge ;))

Ha en bra måndag och start på veckan.

7 kommentarer:

  1. En Sangria de Cava hade jag inte sagt nej tack till, har suttit och druckit kaffe på altanen å det hade ju inte vart fel med en sådan istället ;-) Eller jo, jag ska ju ut å kör och hämta barnen och jobba... men efter maten kanske ;-D Har fortfarande galet fint väder här, men kallt om nätterna så snön stannar kvar och inga blommor än, dock bytte jag ut min vinterskolplansch mot en med en gullviva i dag, så jag har iaf vår inne ;-D Hoppas ni får båten såld snabbt och lätt med bra förtjänst så att ni kan lägga över lite av de pengarna på nya båten! Här ska jag nu göra ett sista ryck innan barnen ska hämtas just innan fem. Tråkig vecka då M åter jobbar borta och vi är själva :-( Har hunnit bli bortskämda av att ha honom här hemma, vardagen är ju mycket roligare då man är tillsammans. Önskar dig en fortsatt fin måndag, massa kramar!!!

    SvaraRadera
  2. Vilken härlig resa ni haft och vad skönt att kunna sitta i bara T-shirt. Trodde du jobbade inatt, för Tommy har med sig schampo och balsam till dig, men då kan jag smsá att du inte kommer förrns onsd natt?
    Kram Helena

    SvaraRadera
  3. Ah, vad sugen jag blev på en resa nu då!
    Så härligt det ser ut.
    Jag gillar städer med stranden så nära in på................
    Tack för tipset om Norwegian, har aldrig rest med dem.

    Ha en fin vecka nu,
    kram Anneli

    SvaraRadera
  4. Vilka härliga bilder från planet, det tycker jag fast
    jag inte gillar och flyga. Pizza i solen ser otroligt skönt
    ut, och det du har i glaset lät gott.
    Kramar/AM

    SvaraRadera
  5. Grått, trist och en seeeg dag efter gårdagens tur till staden. Har passat på att deklarera och göra undan andra måsten, och ska nu läsa in material som behövs till en artikel. Hade tänkt ut å promenera men gråvädret gör nog att jag är inne å kurar i dag ;-P KRAMAR!

    SvaraRadera
  6. Tittar in för att önska dig en fin fredag och härlig helg! Här tänkte jag gå ut å se solförmörkelsen lite senare, jobba undan lite måsten och sedan invänta helgen... Som är SÅ välkommen. Bara det att jag lovat Bogge att han ska få sin resa till leklandet i morgon, så det blir en pers med bilkörande och lekande, men vad gör man inte för de små?! Hoppas du klarar dig från feber, själv så har jag nu ont i halsen, dumt att skriva att jag skulle börja träna/springa mina baciller slår ju alltid till då. Undra om de läser min blogg?! Ang St Olovasloppet så är det en stafett å jag ingår i ett lag, så jag ska bara springa en eller max två sträckor är tanken. Ha det nu bra, å krya på om du ännu är hängig <3 KRAM

    SvaraRadera
  7. Hej vännen!

    Men Ååå så härligt det ser ut!
    Nu längtar man ju både till våren och till att få åka till Barcelona! Ser ju fantastiskt ut:)

    Skönt med lite längre ledigt också så du kunnat pyssla i trädgården. Dit har jag inte kommit än, har en känsla av att vår trädgård kommer förfalla i vår;)

    Kram Sofi

    SvaraRadera