Hej & välkommen till min blogg.

Skriv gärna en kommentar så blir jag glad :)


måndag 23 februari 2015

Prag...fortsättning


Hej!

Måndag och ny vecka..endast två dagar kvar på min semester sen jobbar jag ett par veckor innan vi återigen tar en liten tripp...ibland blir det tätt och ibland tycker jag det går evigheter som vi bara jobbar äter och sover ;). 
Känner ni ungefär likadant eller är ni duktiga på att hitta på roliga saker med jämna mellanrum?


Åter till vår Prag resa...
På tredje dagen efter en god frukost på hotellet gick vi till Museet Grévin ett slags vaxkabinett.
Där fanns massor av dockor från den gamla tiden i Prag som vår guide hade nämnt dagen innan men även kända personer från nutid.
Museet var indelat i olika rum bla ett café, teater, balsal, sportrum mm så det var många dockor i olika miljö att titta på. Vissa var väldigt bra gjorda medan andra såg ut som dom dockor de var.


Mr. Clooney var nog enligt mig den stiligaste mannen i huset...ja bortsett från min egen man då ;).


Efter att vi gått runt där ett tag började det bli dags för lunch och vi begav oss till Grand café som ligger i det huset som bär den berömda svarta madonnan i ena hörnet.

 

 

Inredningen var stilfull och enkel och servicen var som på de flesta ställen här helt otrolig.
Jag och Tommy åt crepes och tjejerna åt toast men bakverken här var verkligen fantastiska att se på och såg såå goda ut så vid nästa besök till Prag ska jag testa det.


När vi sen gick ut och till hotellet var det bröllopsfotografering vid astronomiska klockan, kontrasterna är stora om man jämför med spökvandringen som var där kvällen innan.

  

Så var vi redan vid sista kvällen och vi hade bestämt oss för att äta en riktigt fin middag.
Valet hamnade på restaurang Kampa Park som som ligger utmed floden Moldau precis vid Karlsbron.


Vi fick sitta ute på bryggan som var inglasad och hade infravärmare över borden. Så mysigt att sitta där och se båtarna åka förbi medan vi njöt av den goda maten.
Vi åt alla en liten starter sen varmrätt, jag valde hummer sen efterrätt och medan vi väntade på notan bjöds chokladpraliner. 




Är du sugen att åka till Prag så tveka inte en underbart vacker stad som dessutom är billig att leva i.
Vår lyxmiddag för fyra personer kostade inte mer än 1500:- 
Och för två stora glas öl och två glas vin på en pub betalade vi 30:-!!!
Visst gör det en resa liiite roligare ;)

Ha nu en underbar start på denna vecka.

13 kommentarer:

  1. Heeej vännen!
    Vilken underbar resa ni har gjort och såååå mycket gott att stoppa i magen:)
    O visst är det lite roligare när man inte behöver bli ruinerad på kuppen... Tänker på vad det kostade när vi var ute o åt i Malmö förra helgen...
    Nåväl, på onsdag kommer en efterlängtad påfyllning iaf;-)
    Här är det en slow start idag. Smälter och ta in som jag lärt mig och fått dela den här helgen.
    Det har varit så otroligt givande!
    Ha nu en fin fortsättning på denna dag! <3
    Kram Anna

    SvaraRadera
  2. Wow! Vilken mat och vilka priser och inte minst vilken miljö, nu är det inte frågan om, utan när, man får med sig maken dit ;-) Har en rätt lugn vecka denna veckan och det är tur då ryggen bråkar och så magkatarr och ev UVI på det, ett dygn i stressiga stan var inget för mig *skratt* Så nu är det proviva och lugna dagar här hemma som gäller, iaf tills i morgon då vi drar igång och firar lille Bogge ;-D KRAM

    SvaraRadera
  3. Så härligt det ser ut!
    Så vackert.................
    Maten ser ju gudomlig ut, och till bra priser också, då kan man ju äta utan dåligt samvete.

    Önskar att vi hade något kul resmål inbokat, men tyvärr har vi lite trista men nödvändiga sjukhusbesök nu ett tag framöver.
    Men sedan så....................

    Ha det gott nu vännen,
    kram Anneli

    SvaraRadera
  4. Så mycket ni sett och upplevt, Prag ser ut och ha
    mycket och bjuda på. Och det var tjusigt sällskap du
    fick på vaxkabinettet.
    Kramar/AM

    SvaraRadera
  5. Hej vännen!

    Så mycket fina bilder från Prag! Och så mycket gott ni ätit!
    Så kul att du kan ses på Fredag! Jag kan vara inne i stan till 12.15 så vi kan väl ses då?

    Kram på dig

    SvaraRadera
  6. Hej Goa du! Jag nog är det VABbruari alltid! Har nog inte jobbat en hel vecka på hela månaden, feber, halsfluss, nyckelben, hosta och öronvärk, det bara rullar på, snart tror väl försäkringskassan att man luras... suck! Men det är många som är sjuka så vi är väl knappast unika med vår otur. Har iaf varit och köpt en prinsesstårta till Bogges fördelsdag, tid och ork att baka finns inte. Men det lär nog gå hem ändå ;-) Ska slå in presenterna ikväll, för när Luran fyllde var det ju pompa å ståt så det är viktigt att det blir så nu med så man är rättvis! Och berätta vad du tyckte om filmen, tänkte gå och se den nu på fredag då den går här nämligen :-D Ha en mysig em/kväll med din vän! KRAM

    SvaraRadera
  7. Hej! Åh nu blri jag sugen att se filmen, men förstår att den har en cliffhanger så man ska vilja se de kommande filmerna...Här vräker snön ner å det är grått, men då Bogge är piggare och fyller år så är det ändå en solig dag här hemma. Han leker med sina ny leksaker och spel, så det är frid och fröjd :-) Förstår det är tungt att börja jobba efter semestern, men tyvärr är man snabbt inne i det igen... KRAMAR!

    SvaraRadera
  8. Hallå där!
    haha jag ser att du också varit ute o slarvat med Clooney...han avverkar visst damer på löpande band..;)

    Vilken härlig resa ni varit på. Vi var i Prag för 5 år sedan och dit vill jag tillbaks någon gång. det var en vacker stad tyckte vi.
    Skönt är det att komma ifrån ibland. Jag försöker lyxa till det lite ibland för att vardagen ska bli lite roligare..;) Som att dricka bubbelvatten ur champagneglas eller gå på bio eller nåt..

    Ja det blir jätte mysigt i morgon!
    12,15 utanför Vågen.
    Kraaaam Katarina

    SvaraRadera
  9. Hej vännen! Ja pannkakstårtan uppskattades, så pass att Bogge åt resterna till frukost i morse ;-D Har haft en synnerligen effektiv dag i dag och det känns bra, dessutom varit och tagit sista p-sprutan för i år, och jag har bestämt mig att fortsätta för fyra stick på ett år kan jag stå ut med och lite finnar, väger lätt upp mot min rikliga mens och menssmärtorna, är såååå skönt att slippa det otyget nu! Önskar dig en fin kväll! KRAM

    SvaraRadera
  10. Prag ser ut att vara en fantastisk stad. Maten ser ju väldigt god ut. Vi har inte varit i så många storstäder....vissa finns med på listan.
    Härligt att kunna njuta lite extra utan att det kostar en förmögenhet.
    Visst är det så att man mest jobbar, äter och sover 😉 men ibland så får man lufta sig lite.

    Kram
    annika

    SvaraRadera
  11. Så snygg kille du står med där då . hihih super mysiga bilder och nu blir jag så sugen på att resa .
    Önskar dig en trevlig helg .
    kram

    SvaraRadera
  12. Åh Prag skulle jag gärna besöka!

    Kram Anna

    SvaraRadera
  13. Hej vännen! Hoppas ni njuter av en lite finare söndag än vi, grått och snö, typiskt. I går var det strålande väder men då hade vi ju kalaset, så då kom jag mig aldrig ut, å i dag då jag vill ut då är itne vädret på min sida... så jag får väl ta mig an tvättberget i vanlig ordning istället. Känns som det har blivit söndagsnöjet ;-P Blev ingen bio, den var slut i princip då vi kom hem från våra vänner, så jag får väl hyra den sen... Kul med blogglunch, trist att bo här att det är så svårt att göra sådant eller vara med på olika arrangemang och liknande. IKEA vill jag med till, skulle behöva nya glas, lådor till en billyhylla och lite annat. Lämnar en drös kramar och önskar dig en fortsatt fin söndag!

    SvaraRadera