Hej & välkommen till min blogg.

Skriv gärna en kommentar så blir jag glad :)


måndag 29 september 2014

Den fula ankungen..

Hejsan denna fina höstdag!

Nu har det gått snart två veckor sen jag skrev här men har iaf varit ut och kollat lite hos er andra :).
Hur har ni det? Njuter ni av fint höstväder och härliga färger eller har ni kanske som jag lite höstdepp.


Här hemma har vi äntligen påbörjat projekt "rusta källaren"
Vår källare är ganska stor och ljus men ack sååå ful. Alla dörrar är turkosa och golven gråblå med blå/turkosa flagor...


Vi har tänkt att börja med det vi tycker är viktigast (även om mannen tycker det är garaget egentligen) tvättstugan. Idag hatar jag verkligen att vara därnere så här samlas ofta tvätten i drivor innan nån tar tag i den ;).
Vi har tänkt ta bort hela bänken och istället in med tre högskåp för förvaring av linne mm. Sen blir det hängmöjligheter framför fönstret och elementet.


Tvättmaskin och torktumlare kommer stå kvar på nästan samma ställe fast nya inbyggda med låda under. I hörnet blir det skåp och sen en diskbänk. Över diskbänken blir det öppna hyllor och kakel på väggen Övriga väggar ska bara målas. Till golven har vi beställt mörkgrå klinkers.


Från tvättstugan kan man gå vidare till gamla pannrummet. Pannan är borta redan då vi numera har fjärrvärme men den stora oljetanken står kvar. Men inom en snar framtid kommer en firma hit och tar bort även den. Skåpet som står längst in är ett gammalt sängskåp som jag tänkt måla om och ha ute på ön i gäststugan.


Här inne hade vi saker från golv till tak stående huller om buller både löst och i bananlådor tills förra veckan då vi gjorde en rejäl rensning och åkte med fyra fulla kärrlass till återvinningen (inte riktigt klara än)
Har sparat allt för mycket sen vi flyttade hit och hade även ouppackade lådor sen vårt förra boende.


Mycket vill man ju så klart spara men till mycket köpte vi massor av rejäla plastlådor som vi fyllde, sorterade och ställde i dom fyra mindre förråd med hyllor vi har. Sportsaker, pynt till olika årstider, färg och renoveringssaker samt ett förråd med lite av varje som blomkrukor mm..


Ingången utifrån till källaren använder vi sällan men tacksam att ha den då jag ska ut och hänga tvätt sommartid. Här förvarar vi alla skor och ytterkläder som vi inte använder för stunden. 
Självklart ska även här bli renoverat men det först när tvättstugan är klar. Förutom de gamla proppskåpen som en elektriker ska komma hit och byta ut till lite modernare sådana.


Återkommer om detta och hur den fula ankungen (källaren) så småningom kommer bli...nja inte svan men iaf en mycket finare art...
Hur har ni i er källare? som jag lite huller om buller eller klarar ni att hålla ordning?

Ha nu en riktigt fin start på veckan.

12 kommentarer:

  1. Källaren ja, ett kapitel för sig i vårt hus. Vi skulle verkligen behöva göra en uppryckning därnere och fräscha till tvättstugan.Tänk att ett ställe som man tillbringar så mycket tid i, är så eftersatt och trist så att man helst inte vill vara där. Tvättstugan borde få en uppryckning i inredningssammanhang och bli ett ställe där man trivs att vara i.

    Hoppas på att få se efterbilder sen när ni är klara, så att inspirationen infinner sig även här.

    Kram Victoria

    SvaraRadera
  2. Kommer bli så bra hos er.
    Låter som om ni har koll hur ni vill ha det.

    Vi har 2 st. förråd i vårt hus som vi förvarar grejer i.
    Där städar vi ( eller röjer ) några gånger om året när det är så fullt så vi inte kommer in genom dörren.
    Då är det dags.......................
    Men man måste ju ha sådana ställen där man bara kan skyffla in grejer ibland.

    Ser fram emot att se bilder från förvandlingen!

    Ha det fint goa du,
    kram Anneli

    SvaraRadera
  3. Det är inte ofta man får följa med ner i källaren
    på bloggarna, hos er kommer det bli en svan, så
    ljust och fint redan. Vi har verkligen huller om
    buller, jag förtränger vår källare tills vidare....
    Kramar/AM

    SvaraRadera
  4. Va spännande att se hur det blir sen. Kommer säkert att bli jättefint!

    SvaraRadera
  5. Det kommer bli hur bra som helst tror jag.
    Du skulle se vår källare när vi köpte huset...phu! Nästan stampat jordgolv;-)

    Tack snälla rara för alla fina ord som värmer så.
    Ha de fint nu!
    Här kallar sängen.
    Kraaaaaam Anna

    SvaraRadera
  6. Wow vilken källare, ni har utrymmen som säkert blir superpraktiska och fina då ni rustat. Och i jämförelse med vår källare så är er källare redan en svan ;-) Måste ta tag i att rensa och få ut både ackumulatortanken och oljetanken... men lär ju inte bli förrän tidigast nästa år - bara att inse. Och kläder är ett aber, svea vill ha stortjejskläder men ligger ju mellan 122/128 så hon får allt ännu hålla sig på småbarnsavdelningen... Dock hittade jag själv ett fint linne på barnavdelningen stl 170 som jag fyndade för lite å inget, så där ska jag hålla utkik mer ;-)
    Och du, din fotokurs låter verkligen skoj, ser fram emot att du visar någon eller några bilder, den där med ägget blev jag ju riktigt nyfiken vad du hittar på!!! Ha det nu fint, även här skiner solen och jag borde gå ut och gå, men har inte riktigt tid för det... Kanske en tur ikväll istället. KRAM!

    SvaraRadera
  7. En värmande oktoberkram från Raina! Önskar dig en fin månad!

    SvaraRadera
  8. Men wow, ni har ju verkligen en källare med potential! Kommer att bli jättefint tror jag. Själv ligger jag hemma i världens förkylning, så ja - lite höstdepp på den kanske... ;) Varm kram till dig!

    SvaraRadera
  9. Härligt med renovering, kommer bli supersnyggt tror jag :)

    SvaraRadera
  10. Ha ha ja du, två dagar som känns som en evighet, å i går kväll på föräldramötet bjöd de givetvis på kladdkaka, hallon å grädde, så då kom karaktären att testas ;-P Men jag avstod å är nu inne på min tredje nyttiga dag... Tänkte ta mig ut på lunchen och promenera eller cykla, troligtvis det sista då det börjar bli på sluttampen av den säsongen här uppe, ska nog snart ställa in cyklarna för vintern, studsmattan åker iaf ner i helgen. Massor av kramar till dig och njut för mig med då ni går ut å äter gott ;-D KRAM!

    SvaraRadera
  11. Hej vännen!

    Kommer bli superfint i er källare när ni är klara! Härligt med så mycket utrymme:) Vi har ju ingen källare alls och helt ärligt så är jag nog rätt glad för det, är både mörkrädd och har svårt att hålla ordning sp det skulle troligtvis vara kaos där nere;)

    Jag bloggar ju inte så ofta nu heller. Är både trött och har lite inspirationsbrist just nu men det vänder säkert snart:)

    Ta hand om dig nu vännen!

    Stor kram

    SvaraRadera
  12. Förstår känslan med rörighet.... Vaknade i morse och satte direkt efter frukost igång med storstäd, dock fick barnen dammsuga och skura sina rum, de ska lära sig att städa tycker jag, och de gjorde det utan att knorra! BRA! Sedan tog Magnus ner studsmattan och bar in trädgårdsmöbler och annat medan jag vek och lade in 5!!!! stora blå ikea påsar med rentvätt, och körde två maskiner till. Har även städat och fixat uterummet med ljusslingor, dynor, kuddar m.m. Så nu har vi det fint och rent och då kan jag koppla av på riktigt. Har stått i så de där 30 min träning kändes inte lockande i dag, men masade mig ut på rundan och har avverkat dem. Men måste erkänna att jag var sjukt sugen på kanelbulle då jag kände doften både i butik och macken, eller ett vinglas. Min osolidariska make drack nämligen vin och åt ost och kex i går, och i dag sippar han på ett glas rött tillsammans med choklad... Men men, då blir jag bara mer envis, för jag SKA fixa denna månad utan onyttigheter!!! Så nu ska jag rocka loss på ett glas isvatten och en clementin ;-D KRAM

    SvaraRadera