Hej & välkommen till min blogg.

Skriv gärna en kommentar så blir jag glad :)


måndag 9 juni 2014

en häftig resturang!


Vill jag gärna rekommendera er idag :).


God morgon tjejer!

Hur har ni det efter den underbara långhelg vi har haft. Solen har skinit men vi har även fått några droppar regn. Jag har äntligen planterat lite sommarblommor här hemma men bör nog fylla på allt eftersom, sparade en del penseer som fortfarande var fina.


Alla bilder idag är från vikingabaren Aifur som ägs av Martin "E-Type" Eriksson. Där vi hamnade av en slump på när vi var i Stockholm sist. Ett riktigt häftigt ställe som jag verkligen kan rekommendera.


Under hela kvällen spelade spelemän musik. Men när nya gäster anlände pausade dom och gästerna blev presenterade under stående applåder och stoj...


Hela inredningen var tidsenlig och enda belysningen var levande ljus.  Alla satt vid långbord med träbänkar så vi fick dela bord med flera andra sällskap.
(Lägg märke till besticken då speciellt gaffeln.)


Jag beställde Tore Hjorts filé som serverades med svarta vinbär och palsternackspuré, väldigt gott men svårt att äta mos med den gaffeln så här var det skeden som gällde. Mannen brevid mig beställde dvärgkyckling och där var det bara att ge upp bordskicket och börja äta med fingrarna ;).


Vill man inte äta utan kanske bara ta nåt gott att dricka fanns det en mysig bardel direkt vid ingången.
Vi provade att dricka både svenskt och rysk mjöd men det var inte riktigt nåt i min smak, jag föredrar nog ett glas rött vin.


Ha nu en skön start på denna vecka som för oss innehåller skolavslutningar, något som tjejerna här hemma verkligen ser fram mot....eller snarare det kommande sommarlovet :)

9 kommentarer:

  1. Go´morron. Vilken häftig restaurang. Kram

    SvaraRadera
  2. God morgon! Vilket bra tips på restaurang. Det kan vara svårt att veta var man ska gå när man inte är så välbekant med stan.
    Vi kommer säkert att testa detta ställe någon gång.
    Ha en skön dag och må så gott!

    Kram från Åsa.

    SvaraRadera
  3. Oj oj oj!!!! Gud så mysig miljö, dit hade jag velat ta Magnus, tror han hade uppskattat en middag i den miljön, får lura iväg honom på en weekend till Stockholm ;-) Här öser regnet ner i dag, och skulle nog göra så hela veckan, trist då det är både karneval och skolavslutning här med denna veckan...
    Och du, vattnet var iskallt i fredags, eller 19 grader vid ytan, men på lördagen så var det vindstilla och solen värmde i viken så då var det 23 grader, jag simmade och njöt, helt otroligt, varmare än så bruka det aldrig bli i sjön så det var till att passa på... Nu när det regnar så är det säkert bara 18-19 igen.
    Ha nu en fin start på veckan, jag ska beta av lite måsten med jobbet å så Ms bokföring, som vanligt ute i sista minuten... KRAM!

    SvaraRadera
  4. Har hört talas om hans krog, det var mycket
    finare än jag trodde. Såna ställen återkommer
    man gärna till.
    Kramar/AM

    SvaraRadera
  5. Vilken sommarvärme ni har, här är jag glad över att vi har uppehåll i dag, alltid nått ;-) Blev så bortskämda i helgen av värmen å har nog gärna lite varmare än nu. Dock exploderade mygg, knott och svia (små brännmyggor) av värmen, så nu är det myggmedel som gäller om man vill sticka ut näsan! Önskar dig en fin dag, själv ska jag ta tag och skriva lite kommentarer i en artikel jag skriver på med två kollegor, sedan borde jag tvätta, dammsuga och måla uthuset... men ska försöka blunda för det och jobba på ;-P KRAMIS <3

    SvaraRadera
  6. Japp, den gröna är godare än den röda ;-P Skämt å sido, den gröna är liksom mildare och har inslag av citrongräs/citrus, mer en thai rätt än vanlig gul curry från Indien. Så testa! God med en iskall öl till ute på en solig altan ;-) Lät ljuvligt att du redan sitter ute i värmen, men mindre skoj att du blivit allergisk, dock påminner din kommentar mig att jag måste ta en tablett om jag ska kunna ta mig ut senare i dag... Njut av solen <3 KRAM

    SvaraRadera
  7. Hej,
    Vilken häftig upplevelse, där hade jag gärna velat tagit en bit mat.
    Tack för din snälla kommentar.
    Kram Anette

    SvaraRadera
  8. Hej vännen <3 Hoppas det gick bra i båthamnen i natt, en smart lösning av er båtägare måste jag säga, och som säkert avskräcker tjuvar å annat löst folk! Här har jag varit på barnens karneval, samt till barnmorskan för att hitta ett nytt preventivmedel. Fick nys om P-sprutor som helt tar bort mensen, ja tack säger jag å har nu bokat tid för att få en i rumpan nästa vecka, men har redan lite ångest då jag är spruträdd... Men hoppas det ska vara värt det å fungera bra för mig :-) Ha nu en fin dag, här ska magen få sitt då den kurrar... KRAM!

    SvaraRadera
  9. Gokväller! Här är barnen nu badade å nerbäddade efter en eftermiddag då jag talat allvar med bogge om rätt å fel, efter att han varit hårdhänt med en kompis på dagis, inte skoj. Tycker det käns kymigare att ha ett barn som varit styggt än om det varit tvärt om, dvs Bogge som fått sig en smäll. Men förhoppningsvis har min lilla kille lärt sig nått av händelsen, å han gjorde mig iaf stolt som sagt förlåt och kramat om sin vän... M jobbar å jag är själv hemma resten av veckan, men det är inte helt fel, då kan jag se på finalen av Sveriges yngsta mästerkock och sedan plöja lite orange is the new black på netflex ;-) Önskar dig en fin kväll! Å ja, berätta hur det blir med fun light i kvarg, jag har bara testat i keso, och det blev helt ok iaf! KRAM

    SvaraRadera