Hej & välkommen till min blogg.

Skriv gärna en kommentar så blir jag glad :)


onsdag 27 november 2013

Tjuvstartat advent


Hejsan vänner!

Vill tacka för alla fina kommentarer, de värmer gott i kylan som finns både ute och inombords just nu 



Igår kväll mös jag av ett adventsfint hem, ja visst är jag lite tidig men vad spelar några dagar för roll ;).


Köpte en så fin ren på rusta som även min systerdotter gillade då hon var och hälsade på, hon gick och klappade den om och om igen...mjuk och skön är den.


 I lyktan fick de små silverrenarna bryta av det naturliga i form av kottar och kanelstänger. Även min favorit fönstergran fick komma fram ur lådorna.


En ny adventsljusstake typ eldflugan har jag fyndat på facebook...duger länge då jag tycker originalet kostar för mycket för den korta tid den får vara framme. Flaskorna ska få svarta ljus och även nr.1 ska få ett ljus ;).


Visst är det en speciell känsla som fyller en när man tänder alla stjärnor och stakar i fönstren...ett magiskt lugn infinner sig...jag bara älskar den här tiden fram till jul.


 Hade hoppats att mina amaryllis och hyacinter skulle blomma till första advent men det är nog bara hyacinten som tillfredsställer mig.


I köket står årets adventsljusstake redo att tändas vid frukostbordet på söndag. Blev en ny variant iår med olika sorters mossa, succulenter, stenar och annat piff..


Ojdå här inne har visst katten klampat runt så sängen ser inte så fint bäddad ut längre....


Ha nu en riktigt mysig fortsättning på adventsveckan.

14 kommentarer:

  1. Oh så mysigt det blev, det var redan mysigt men det blev pricken över iet, hehe =)

    SvaraRadera
  2. Plockade fram mina stakar o stjärnan i går. Kram o god morgon

    SvaraRadera
  3. Renen är jättesöt, allt du ställt fram var fint.
    På våran gata brukar alla tända julljusen på fredag
    morgon, nu lyser det överallt. Tur att jag är ledig
    imorgon så jag också får tända.
    Kramar
    AnnaMaria

    SvaraRadera
  4. Åh, vad fint du har gjort!
    Jag har inte riktigt fått adventskänslan ännu. Saknar snön.

    Njut din kväll!

    You Rock!!!

    SvaraRadera
  5. Morron vännen! Så MYSIGT ni har det, gillar färgskalan skarpt ;-D *ler* Så mycket vackra detaljer, och den där renen stod jag och höll i sist jag var på Rusta, men köpte den aldrig, men står nu åter på min att köpa lista... Vad gäller dynorna på stolarna mina så är de gråa, så det blir liksom tvärt emot där, ville att de skulle synas mot det svarta, så svart på grått och grått på svart blev det! Här har det blåst rejält, men uppkopplingen fungerar nu åter igen hjälpligt iaf, skönt! Hoppas du nu får vila efter dian många arbetstimmar <3 KRAM

    SvaraRadera
  6. Hej gumman!
    Tack för din gulliga kommentar.
    Va fint du pyntar överallt. Det ser så mysigt och städat och i ordning och lugnt och harmoniskt ut.
    Hos oss är det kaos....öööverallt!!
    Konstigt att det blir det i hela huset då man renoverar ETT rum....
    Kram Katarina

    SvaraRadera
  7. Hejsan så adventsfint du har gjort..jag har fixat idag ska jobba hela helgen så då är det skönt att det är gjort
    ha en fin advent
    kram Rosa

    SvaraRadera
  8. Så fint och mysigt du har det. Visst är det en härlig tid när alla ljus kommer fram. Jag ser att din katt håller en låg profil *ler*, här är det fullt ös så jag vet varken ut eller in med adventspyntandet.

    Kramen

    SvaraRadera
  9. Tittar in och önskar dig en fin fredag och härlig helg, hoppas du får vara ledig lite nu då du jobbat mycket det sista tycker jag. Förresten, ettiketterna till kakpåsarna nedan, har du gjort dem själv eller finns det "mall" att skriva ut på nätet, var isf? KRAM KRAM

    SvaraRadera
  10. Ja, trots att vår dammsugare la av i morse så känner jag mig pepp och glad, inte bara för resultatet på plankutmaningen utan på det stora hela, sedan i mars 2012 har jag nu kapat 26,1 kg, känns så bra. Och det utan att banta eller dieta, bara genom motion 3 ggr i veckan! Skynda långsamt är min melodi, och jag njuter av godis, chips, pizza mm på helgerna och så lite nyttigare på veckorna, en kombo som fungerar för mig här och nu iaf.
    Tack snälla du för länken, ska kolla upp den och så hoppas jag du fixar adventspaketen och får en underbar första adventshelg <3 KRAM

    SvaraRadera
  11. Tycker att du och jag har väldigt lika stil!
    Visst har vi fint.....hi...hi......men dina julgardiner har åtminstone lite rött i sig.................
    Min adventsljustaken är inhandlad på Gekås i Ullared, men den ser faktiskt ut som en gammal låda med skålhandtag.
    Riktigt fin för några tior faktiskt....................

    En mysig adventshelg till dig min trogna bloggvän,
    Kram Anneli

    SvaraRadera
  12. Så fint du har adventspyntat...riktigt mysigt.
    Önskar dig en trevlig helg.
    Kram Pia

    SvaraRadera
  13. Gokväll vännen! Hoppas du haft en fin dag, här har det gått i ett, två tjejer som pysslat, bakat, dekorerat pepparkakshus, lekt och nu är det lördagsgodis och film som gäller, å jag passar på att pusta ut ;-D Hoppas ni har en mysig kväll å att ni får en fin 1:a advent! KRAMAR

    SvaraRadera
  14. Tittar in och önskar dig en fin kväll, själv har jag tampats med bokföring mest hela dagen vilket innebär att jag har jobb kvar att göra ikväll... suck! Får se vad man orkar då barnen somnat. Har iaf beställt servis och installation av fast internet, kommer på onsdag då det mobila inte fungerar. Har även skickat iväg en artikel som kom på retur samt fått ett glatt besked att jag gått vidare till en omgång två i en forskaransökan som ska in i början av januari, så nu måste jag grotta ner mig i det parallellt med mitt vanliga jobb, lite dålig tajmat då man helst vill vara ledig över julen... KRAM goa du!

    SvaraRadera