Hej & välkommen till min blogg.

Skriv gärna en kommentar så blir jag glad :)


söndag 8 september 2013

Strålande sol...

Hejsan alla fina!

Hoppas ni har en lika härlig helg som vi. Solen har skinit från klarblå himmel och temperaturerna har varit som på vilken högsommardag som helst. Tilda och hennes kompis badade tom igår, kan inte någonsin minnas att de gjort det i September tidigare iaf inte i Sverige.


Fick en så vacker pelargon av mamma i veckan. En Pelargonium sidoides som tillhör släktet vild pelargonier. Den har en riktigt djupröd färg på sina skira blommor och silvriga blad.


Nu är det ju även hög tid att ta in de blommor som man vill övervintra till nästa år då nätterna blivit väldigt kalla. Själv övervintrar jag endast min stora mårbacka.


Måste även visa er en bild från vår kvällstur med båten igår. Färgerna är bedårande nu om kvällarna och man blir helt tagen av det vackra ljusspelet som solnedgången ger.


Nu måste jag nog gå och titta till portersteken som står på spisen. Lite sen middag här då tjejerna är i stallet.

Ha nu en skön söndagskväll och en fin start på nya veckan.

28 kommentarer:

  1. Porterstek är gott, vilken härlig
    söndagsmiddag. Jag har en liknande
    pelargon med vita blommor, har haft
    den ute under tak hela sommaren. Och
    jisses så den har växt. Jättevacker
    färg på blommorna på din.
    Kramar
    AnnaMaria

    SvaraRadera
  2. Vilken vacker pelargon!

    Fantastiskt väder vi har............man undrar ju hur länge det ska vara...

    Njuter av ditt fina foto, så vackert ,vilka färger.

    Kramar Anneli

    SvaraRadera
  3. Härliga bilder :)

    // Annica
    http://nudosubaere.bloggo.nu

    SvaraRadera
  4. God kväll !

    Håller med dig att Ljuvligt varm är.
    Nej jag tror inte heller att man ha kunnat båda.
    Men än i Vättern kan man båda.
    Super skönt är det ju att man ha dessa värma kvällar....

    Vilken vacker bild. Super fint !

    En fin blomma fick du av din mamma..kommer den även blomma under vinterhalvåret ?

    Ha EN fin kväll och kommade vecka !
    Kram från mig

    SvaraRadera
  5. Vackra bilder och visst har vi fint väder. Jag kunde inte låta bli att le när jag såg att du och jag har likadana ljuslyktor med fjärilar och sländor.

    Kramen

    SvaraRadera
  6. Visst är det underbart väder, bara att njuta. Men snart är det slut och riktiga hösten kommer. Ha en fin ny vecka kram Mimmi

    SvaraRadera
  7. Hej!
    Märker att det var länge sedan jag var inne hos dig, så många trevliga inlägg jag har missat. Får försöka bättra mig men tiden och den vackra sommaren har bidragit till att jag inte har suttit så mycket vid bloggen. Hoppas det blir bättre framåt hösten för det är så trevligt att besöka dig och få massor med inspiration. Du är så duktig på att skapa vackert omkring dig och ta härliga foton!
    Önskar dig en riktigt fin vecka!
    Kram Raina

    SvaraRadera
  8. Vilken fin Bild (och söt blomma)
    vi var också ute med båten igår, men på dagen, och det guppade rejält, men så var vi en bit ut på havet också... men tre makrillar blev det. Och de ska vi äta idag. Slut på semestern, allt återgår till det normala
    kram elsamarianne

    SvaraRadera
  9. Men visst har det varit en mystisk sensommar, så varmt??? Men skönt.
    Härlig bild från båtturen.
    Ha det gott och en hoppas du får en skön start på veckan
    Kram
    AC

    SvaraRadera
  10. vilken annorlunda pelargonia
    en ljuvlig bild från båtturen, visst har det varit ett otroligt skönt sensommarväder
    kramar

    SvaraRadera
  11. Fantastisk solnedgång... Ljuvligt att kunna njuta av den så.
    Kram på dig!
    /Anna

    SvaraRadera
  12. Vilken underbar båtkväll och en jättesöt pelargon också!

    Kraam
    Petronella

    SvaraRadera
  13. Hej vännen! Vilket underbart foto från er kväll! Och pelargonien placerad i en glasvas så där blev riktigt läckert! Annorlunda! Gillas :-D Har haft några redigt tunga dygn, men nu har det vänt så i morgon hoppas jag kunna bege mig till skogen, har iaf fått ändrat mina semesterdagar till sjukdagar som tur är, för detta var ingen vidare semester ;-P Lämnar en drös kramar till dig vännen och tackar för dina alltid så goa kommentarer hos mig. Önskar som vanligt vi bodde liiite närmre varandra så vi kunnat ses igen! Önskar dig en fortsatt fin vecka <3

    SvaraRadera
  14. Jobbade hela helgen ..men det är mycket roligare att jobba om vädret är bra
    kram Rosa

    SvaraRadera
  15. Hej hej!
    Men ååå vilken pelargon!!
    En sån har jag aldrig sett förut..vill ha stämpel på den..;)

    Vilka magiska bilder du visar från sjön. och du har det så fint i köket.. Jag behöver städa mitt och "hösta" till det lite. Jag gillar verkligen ljusstaken. Jag är också insnöad på trärena detaljer.
    Kram Katarina

    SvaraRadera
  16. Hej!

    Ja, här var det också en helt fantastiskt helg!
    Vilken underbart söt vildpelargon, så fin i färgen också.
    Vacker bild med solnedgången.

    Önskar dig en härlig helg, tror att lördagen ska bli solig och fin

    Kramar Anncathrine

    SvaraRadera
  17. God morgon. Hemma igen. Vilken härlig bild på solnedgången. Kram

    SvaraRadera
  18. Hej där rara! Hoppas du har haft och har en fin helg! Här har det varit toppen väder å vi har storstädat min bil som jag nu nyss sålt, så nu väntar en bättre, terränggående bil att inhandlas :-) Behövs för att vi ska kunna köra till stugan och för att jaga, men måste vara en i princip ny då jag även vill kunna köra bekvämt till stan å jobbets vägnar.

    Förkylningen något bättre, så vi ska åka till stugan å göra höst nu.

    KRAM KRAM

    SvaraRadera
  19. Hej!
    Javisst har vi haft en varm sommar och höst.
    Ja man får kolla på smhi så inte blommorna fryser ute på nätterna.
    Kram Anette

    SvaraRadera
  20. Vilken fin pelargon! Och solnedgången så otroligt vacker! Det har varit en underbar och lång sommar så det gör inte så mycket att det blir höst nu.
    Kram,
    Regina

    SvaraRadera
  21. Åh vilken vacker solnedgång!
    Ha en finfin vecka!
    Kram/Lena

    SvaraRadera
  22. Hej vännen! Hoppas du har det fint, här regnar det å är verklig höst nu, så i går slog jag till å shoppade nya gummistövlar :-D Blev även en del kläder till barnen å ytterligare ett par skor, fast vinterskor till mig, och en svart trasmatta till köket. Försökte shoppa mig kry, men nää, är fortfarande seg å laddad :-( Så nu sitter jag nerbäddad med te och går igenom leaderprojekt, skönt att kunna jobba så! KRAMIS fina du <3

    SvaraRadera
  23. Hallå vännen! Hur är det? Nu saknar jag dig, inget uppdaterat på länge och osynlig med kommentarer... Är allt ok? Eller jobbar du mycket? Blir lite orolig, då jag är van att höra av dig så pass ofta. Håller tummarna att allt är bra och att du likt jag itne sitter framför datorn så mycket utan njuter av hösten istället <3 KRAM KRAM fina du!

    SvaraRadera
  24. Du ska ABSOLUT inte ha dåligt samvete för att du inga kommentarer lämnat, det var absolut inte min mening ,var som sagt mest orolig att nått hänt med dig eller tjejerna eller nått annat... Trist att höstdeppen slagit till, jag glömmer lätt att många avskyr hösten å framförallt julen, då jag liksom blommar upp å älskar den här tiden. Jag kan däremot tycka att våren är lite jobbig. Vi är alla olika. Här är bogge piggare i dag, så vi ska strax åka och veckohandla tänkte jag, lika bra att få det bortstökat. KRAM rara du <3

    SvaraRadera
  25. Hej goa du! Jo nu är vi alla friska, även om luran hade en släng feber i går kväll å är lite hängig i dag... Vi har iaf njutit av en fin dag, grillade korv ute med grannarna ås å kört runt i nya bilen, eller ny å ny, den som äger bilfirma har haft den själv så den har gått drygt 1000 mil, men det kan jag ta ;-D Förstår att du längtar tills din bil kommer! Och ja, bröllopet blir kul, en riktig jägare, eller ska jag säga jägarinna som gifter sig, utomhus och med bla älghorn och fjädrar i buketten. Blir nog minnesvärd och fin dag. Här står pulled porke i ugnen, alla pratar ju om det, eller bloggar om det, så jag blev nyfiken att testa.... luktar iaf ljuvligt! Önskar dig en fortsatt fin helg <3 KRAM

    SvaraRadera
  26. Oj så många vackra bilder du visar. Ja nu är det ny vecka, och ha en jättefin ny vecka du med!
    Kramen

    SvaraRadera
  27. Morron vännen! Hoppas du vaknat till en fin dag, här hade Bogge en rejäl trotsmorgon med massa skrik,bråk och gråt vid lämning på dagis :-( Olikt honom. Nu ska jag iaf iväg med bilen för att få däcken omlagda, är snorhalt på morgonsidan, så lika bra att få det gjort innan alla andra ska göra samma sak å man får köa ;-d KRAM!

    SvaraRadera