Hej & välkommen till min blogg.

Skriv gärna en kommentar så blir jag glad :)


söndag 19 augusti 2012

Blommor och gnäll...

Hej vänner!

Idag har jag lite ågren i kroppen då det är sista dagen på min semester. Imorgon är det jobb som gäller och skola för tjejerna.

Sen har jag även lite ilska att dela med mig av. Ringde på en annons på blocket idag och bokade tid för hämtning men när vi var redo att åka med kärran kopplad ringer mannen som hade annonsen och säger att om jag vill ha sakerna är nu priset 4000:- istället för 1000:- !!! Kan säga att det inte blev någon affär. Nog med gnäll, ville bara skriva av mig lite :).


När vi köpte vårat hus för ca.6 år sedan hade vi en underbar trädgård som två pensionärer vårdat ömt. Den bestod av mera rabatter än gräsytor. Tyvärr har vi varken intresset eller tiden till det så vi har tagit bort lite varje år ändå gror de kvarvarande igen. 


 Däremot älskar jag krukor, här min äldsta mårbacka som precis börjat blomma då jag inte trodde den klarat övervintringen utan fick stå kvar i förrådet tills början av juni då jag fick se att det börjat komma grönt.  Klippte ner den och planterade om och nu är den riktigt fin. Vilken tur att jag är lite lat och inte orkade kasta den ;).

 

Även en av mina hängperlagoner har växt och blivit riktigt fin. 


Köpte tre likadana små plantor i våras och planterade två vid stolparna vid entrén och den tredje under veranda taket  Dom på stolparna har små ljusgula blad och har inte alls blivit lika stora som den under tak som även har stora mörkgröna blad. Jag som trodde perlagoner ville ha mycket sol.


En annan blomma som är vacker just nu i trädgården är min syrenhortensia. Tycker det är roligt att den blommar både vår och höst fast i våras var den skarpare rosa och nu är den mera vit med rosa inslag. Någon som vet vad det beror på?


Vill sluta med att tacka för alla goa kommentarer jag får, de värmer mitt hjärta mer än ni anar.

Ha nu en skön kväll och bra start på nya veckan.

28 kommentarer:

  1. Vackra bilder men vilken knepig säljare. Får man verkligen göra så? Du får ha en skön kväll.

    Kram
    Elna

    SvaraRadera
  2. Hejsan. Vilka fina blomster du har. Kram

    SvaraRadera
  3. Vilka uuuuuuuuunderbar blommor du har vännen!!! Å sådan tur att du inte kastade pellisen :-D Ibland lönar sig lathet *fniss* Å så surt med blocket affären, så GÖR man inte, men blir nyfiken vad det var du tänkte köpa... Här är nu allt klart med bank, m.m Maken sade upp sig i fredags från sitt jobb som lastbilschaufför och startar eget i oktober inom skog, en dröm han har haft länge och givet stöttar jag honom till 100%. Men det är en tuff bransch, så jag hoppas det går... Stor kram till dig!

    SvaraRadera
  4. Men guuu så dåligt gjort. Taskig attityd. Jag förstår att det inte blev någon affär.
    Jag håller tummarna för att du är gööörpigg imorgon, redo på jobbet! Kram!

    SvaraRadera
  5. Fy vilken fräck säljare=/ men jag känner igen det, jag har varit med om samma sak. På blocket ska det faktiskt inte vara auktion, har man satt ett pris så är det det som gäller och den första som ringer och vill köpa sakerna har första tjing. Kompisar köpte en skinngrupp på blocket, de hyrde kärra och åkte 10 mil, när de kom fram hade säljaren sålt den till någon annan, det är inte just det heller=/

    Tur att man kan glädjas åt dina fina blommor=) Vilken tur att du inte slängt den vackra mårbackan...och syrenhortensian är fantastisk. Jag har inte hört talas om någon som blommar både vår och höst?

    Önskar dig en bra början på jobbveckan!!! (jag sitter själv med ångest och vemod)
    Kram,
    Regina

    SvaraRadera
  6. Hej hej!

    Lite ågren kan man allt få ha när det är dags att börja jobba igen..;)
    Tack för dina gulliga kommentarer! de värmer...

    men vilken ful säljare, hoppas han inte fick det sålt alls...

    krukor är bra...bara att flytta runt och man slipper ogräs..;)
    I min trädgård är det just nu mer ogräs än blommor så det blir något att ta tag i i veckan. Brukar försöka ta en stund varje kväll..
    Ang. dina peargoner KAN det vara så att de på stolparna fått för mycket vatten. Eftersom det regnat så mycket. Pelargoner vill ju torka upp mellan vattningarna. Det kan ju också ha med solen att göra. De vill ju faktiskt helst inte ha sol hela dagen. Mina pelargoner som står halvskuggigt är de som är finast.

    Syrenhortensia har jag läst att de blommar precis så som du beskriver. Först i rosa och senare en gång till i vitt/lime...
    Underbart eller hur!..;)

    Ha nu en fin ny vecka!
    kram Katarina

    SvaraRadera
  7. Go kvälla! Förstår dig att de inte blev nån affär, vad är det för sätt!
    Vilka fantastiska blommor!!! mina har vuxit kämpahöga så jag är så trött på dem. Slängde bort en del av blomorna i krukor ute idag. Snart är det dax för lite nytt där:)
    Ni har verkligen en fantastisk trädgård, vi har inte kommit dit hän än vi;)
    Ha en skön kväll och Lycka till på jobbet imorgon!
    Kram Anna

    SvaraRadera
  8. USCH VA HEMSK DEN DÄER JOBBÅNGESTEN ÄR SOM TUR ÄR AVKLARADE JAG DEN FÖR TRE VECKOR SEN SÅ NU KÄNNS DET SOM ATT ALLT ÄR I NORMALA GÄNGOR IGEN(NÄSTAN)JAG FÖRSTÅR ATT DET ÄR SVÅRT ATT TA ÖVER EN SÅ MAGNIFIK TOMT...VEM HAR TID MED SÅNT ÄVEN OM MAN SKULLE VILJA DET..SOV NU SÅ GOTT. KRAM GABRIELLA

    SvaraRadera
  9. Det där har jag också varit med om. Man blir helt galen!!! Det finns folk till allt... Har precis sålt en byrå på Blocket, men skulle aldrig kunna HÖJA priset även om folk säger att jag är för billig... Är glad att få sålt, jag...
    kram elsamarianne

    SvaraRadera
  10. God natt till dig vill jag önska!

    Vilken fyling. Så trist när det blir så.
    Jag här också vart med om några gångers besvikelse vad det gäller med blocket trisst.

    Härlig tomt har ni ändå :)

    Lycka till imorrn och tack för dina rara kommentar själv som du lämnar !
    Själv är jag inte så bra bloggvän just nu men det är fullt upp ;)
    Nu är jag klar för kvällens målning.
    Dags att krypa ner och sova. imorrn jobbar jag med . natt .

    Kram på dig !

    SvaraRadera
  11. Vilka fina blommor du har! Apropå dom gula bladen, likadant på mårbackorna i mitt växthus. Men dom som står på verandan och i köket är jättefrodiga och fina! Jag är lika förvånad som du...

    Ha nu en fin och rolig jobbardag!
    Kram Eva-Mari

    SvaraRadera
  12. Morron kära du! Här drog veckan igång aningens segt, haft två barn som varit vakna i omgångar i natt, tappad napp för bogges del, benvärk för Lurans del... tur man jobbar hemma å kan knoppa lite på lunchen. Lämnar en drös kramar!

    SvaraRadera
  13. Hej min vän!

    Håller helt med, bättre med krukor än massa rabatter, fast jag tycker det är så fint så orkar jag inte med rabatter med mina leder...
    Vilken blomprakt i dina krukor!!
    Härliga bilder från stugan här under oxå!
    Men vilken fräck gubbe, man kan väl inte höja priset helt plötsligt.....!!

    Ha det fint!

    Kramar Liza

    SvaraRadera
  14. Det där har vi råkat ut för också flera gånger!
    Säljaren har höjt priset för att många ringt på annonsen................
    En gång ringde en säljare tillbaka till oss efter en vecka och frågade om vi fortfarande var intresserade av varan för då hade han trissat upp priset så ingen ville köpa till slut.
    Då skulle vi få möbeln för det vi sagt från början.....................gissa om vi var skadeglada när han stod där med sin möbel?

    Njuter av dina fina trädgårdsbilder..................

    Kram från mig,
    Anneli

    SvaraRadera
  15. Hej Ing-Britt!
    Förstår att du blev ilsk, vilken dålig stil av säljaren!! :(

    Oj vad fin din Mårbacka är, bra att du inte slängde den;)

    Syrenhortensian är oxå underbar, en sån vill jag ha i vår trädgård. Vi har en klätterhortensia som vi fick klippa ner ganska mycket när vi målade fasaden, jag hoppas den växer till sig nästa år.

    Ha en trevlig vecka!

    Kraam Jenny

    SvaraRadera
  16. Vilket stolpskott, så får man inte göra. Sagt
    pris gäller när man annonserar. Tur att ni inte
    hann åka, och såklart man blir arg. Ni har en
    härligt lummig trädgård, jättevacker pelargon.
    Kramar
    AnnaMaria

    SvaraRadera
  17. Fy så fult gjort. Hoppas dom inte fick sålt något alls.
    Visst är det bättre med krukor än en massa rabatter som ska rensas. Man måste göra det enkelt för sig om man inte har tiden eller lusten för trädgård.
    Förstår din känsla in för morgon dagen.
    Hoppas du nu kan sova gott så du är pigger i morgon.
    Kram Pernilla

    SvaraRadera
  18. Hi hi du får predika hur mycket du vill, för du har rätt, jag ska vara nöjd, hr ju fått kondis och tappat en hel del kilon och mår så mycket bättre, men skulle ändå vilja få ett normalt BMI och tappa de sista överviktskilona, trodde sockerutmaningen skulle sätta fart på det hela, känns lite ironiskt att jag just då ist går upp.. Bevisligen kan man äta gott om helgerna bara man tränar. Svårare att äta sunt och inte just träna om man vill gå ner, iaf för mig. Å tur i oturen att det är så, för jag är så glad i mat å tränar hellre lite extra ;-d Men ikväll blir det bara lungt på motionscykeln nu innan maken å jag ska se en film. KRAM KRAM <3

    SvaraRadera
  19. Vad fräckt...skulle blivit helgalen...vad roligt att få se huset i helbild, ni bor verkligen fint, ha de, kram

    SvaraRadera
  20. Jättefint hus ni har .. vilken hemsk människa att bara göra så..borde anmäla honom.
    Hoppas det gick bra att jobba idag
    Kram Rosa

    SvaraRadera
  21. Men vilken typ att göra så!

    Känner igen det om trädgården. Vi har en rabatt och inte ens den blir skött om ordentligt. I sommar har vi ägnat oss åt storrensning utomhus och nästa sommar blir det en bättre rabatt...eller så...

    Ann-Louise

    SvaraRadera
  22. vilken dårfink.....jag hade oxå blivit helt galen....det här med blomsterabatter är ett helt kapitel för sig.....men jag tycker inte man ska ha mer än att man inte känner sig stressad av att inte hinna med.......kan säga så här....ha låtit några växa igen..utan dåligt samvete....ha en fortsatt ärlig vecka kramen från Maja

    SvaraRadera
  23. Gud, ni bor sååå vackert, blir riktigt avis :)
    Men jag är lite som du, är inte för mycket för blomrabatter utan hellre krukor. Känns mer lättskött, säger vi :)
    Ha det bra, stor kram!

    SvaraRadera
  24. Morron vännen! Hoppas ni har en finare dag i dag och att det gick bra för Tilda på simprovet i går! Och angående björnjakt så hoppar jag det, i alla fall i år, detta då jag på långa vägar inte övningsskjutit så mycket som man borde om man ska ge sig ut efter nallar... Men skulle en björn komma då jag jagar älg vete katten om jag kan hålla mig om jag har läge, då kan det kanske smälla ;-D KRAM

    SvaraRadera
  25. Hejsan goa du! Här är jag jublande glad då jag jsut fått reda på att min artikel äntligen accepteras för tryck, en stor sten föll från mitt hjärta. Nu ahr jag bevisat att jag gjort nått då jag jobbat här hemma ;-D Så nu ska jag iväg å köpa lite bubbel så jag kan fira med gubben ikväll :-D Å ang bössor så vill man hellst ha rejäla saker då man ajgar björn, men min älgstudsare har kaliber som också fungerar på björn, det gjorde inte min tidigare bössa som var lite klenare. Men då jag nu ofta går med hund och kan stöta på björn fick jag denna bössa av pappa som tyckte det var säkrast ;-d KRAM!

    SvaraRadera
  26. Hej!
    Så fina blommor!
    Din Mårbacka är ju också kraftig och fin.
    Kram Anette

    SvaraRadera
  27. Förstår att du blev besviken när ni redan gjort upp pris!! Trist

    Dina blommor är helt underbara. Vackert inlägg trots "gnäll" tycker jag ;) ♥

    Önskar dig en trevlig helg!
    Kram Milla

    SvaraRadera
  28. God morgon på dig fina du !

    Ville kika in och önska dig en riktigt Trevlig Helg ! :)

    Hoppas på fint Augusti väder ! Ha det gott vännen !

    Men varmaste helg kramar Sirpa

    SvaraRadera