Hej & välkommen till min blogg.

Skriv gärna en kommentar så blir jag glad :)


söndag 6 november 2011

Hemma i kylan!

Hejsan!
Nu har vi kommit hem till ett rått och kallt hem. Vi har ju tömt värmesystemet för att kunna montera bort elementen som ska få lite ny färg. Så nu brinner det både i kamin och alla ljuslyktor jag har framme. På övervåningen hoppas vi att en värmefläkt kan hjälpa till så vi åtminstånde får behaglig sovtemperatur innan kvällen.


På vägen hem från Stockolm stannade vi i Eskelstuna och fikade hos svärmor. Där hann vi också med både en tur på tunapark och ett besök hos Pia/Mitt måleri som hade en liten julmarknad i sitt garage. Köpte den fina tändsticksasken och en sak till av henne men det visar jag vid ett senare tillfälle ;).


En inpulsresa kan ju bli hur kul som helst eller en total flopp och i vårat fall närmar det sig nog det sist nämda. Båtresan i sig var väl skaplig fast finsk mogendans kanske inte riktigt är vår grej. Maten däremot var väldigt god och det fanns nog allt som bör finnas på ett smörgåsbord.  Hytten skulle vara en A-hytt men låg längst ner med motorn som granne så ni kan ju tänka er hur det var att sova där ;).


Blir ju inte roligare än man gör det tänkte vi och höll humöret uppe tills vi kom till Helsingfors och märkte att i Finland är ALLT stängt vid helgdagar. Blev till att sitta vid detta mysiga café en låååång stund för att sedan gå tillbaka till båten och vänta på hemfärd.



Önskar er en mysig söndagskväll.
Tänk endast tre veckor till första advent :)

19 kommentarer:

  1. För några år sedan var jag i Helsingfors runt trettondagshelgen och det var likadant då. Av tradition flyttar de om dagarna så den dag vi skulle shoppa var allt stängt=( Det blir lite trist. Tur att er hemresa från båten och hemåt blev trevligare=) Tur är det också att det inte är så kallt ute ännu, kanske kan brasa och ljus värma upp huset så ni inte fryser inatt.

    Önskar dig en fin kväll och en bra början på nästa vecka!
    Kram,
    Regina

    SvaraRadera
  2. Välkomna hem, tråkigt när allt är stängt. Råkade ut för det en resa till Tyskland med. Kram

    SvaraRadera
  3. Tur att maten var god, dansen lät inte så vidare kul. Har varit i Helsingfors 2 ggr, fast då var allt öppet. Och inte så mysigt och komma hem till ett kallt hus, lite glögg kan du värma dig med.
    Kramar
    AnnaMaria

    SvaraRadera
  4. Välkommen hem kära du!!! Så trist att ni inte kunde shoppa loss i finland, men huvudsaken var väl att ni fick rå om varandra och fick kvalitetstid tillsammans... Här har vi fått en hel del av den varan, så mycket att tapetserandet fått anstå... ibland är jag nog ltie för ambitiös i mitt planerande *fniss* Men nu blir det nya tag ;-D Kram

    SvaraRadera
  5. Vad tråkigt att allt var stängt. Stockmans får ni ta en annan gång. Vilken tur att cafét var öppet.
    Hoppas att ni fått upp värmen i huset.
    Kram Lillemor

    SvaraRadera
  6. Det är tyvärr sånt som händer, jag har varit ute på en liknande resa men till Tyskland.
    Fin tändsticksask, den behövs när du fryser:-)

    Kram

    SvaraRadera
  7. Hu, hoppas att ni fått upp värmen nu!
    Lite tråkigt med resan men det brukar ändå vara kul med miljöombyte. Och maten var ju god.

    Ha det bra!
    Agneta

    SvaraRadera
  8. Ja ibland blir det ju inte som man tänkt sig men hoppas ni gjorde det bästa utav det ändå :)
    Skönt att komma bort hemifrån iallafall!!
    Ha det gott, kramar Helena

    SvaraRadera
  9. Hej
    Men vad tråkigt att det blev en flopp.
    Tur att maten var god synd att allt var stängt...
    kram
    sandra

    SvaraRadera
  10. Hej vännen! Hoppas ni slapp frysa i natt. Här är det en kurig och motig dag, maken har åkt på jobb å jag har noll arbetslust... Måndag mao ;-P Jag kommer givet håla tummarna för att morgondagen förlöper väl <3 KRAMIS

    SvaraRadera
  11. Hej vännen, hihi kan ni säga att ni i alla fall hade tur med vädret;)?
    Ja det blir inte alltid som man tänkt sig...
    Hoppas ni kan skratta åt eländet en dag:)
    Kramkram<3nettan

    SvaraRadera
  12. Hej Ing-Britt!
    Vad typiskt med hytten och att det var stängt i alla affärerna i Helsingfors..

    Vad bra att ni har en kamin att värma er framför nu när värmen är bortkopplad.

    Ha en trevlig vecka!

    Kraam Jenny

    SvaraRadera
  13. Oj det blev kanske inte som ni tänkt er, men på sikt kan ni nog skratta åt det, om ni inte gör det redan nu...Det är ju faktiskt ofta sådana här tillfällen man minns bäst. Ha en fin dag!
    Kram Pia

    SvaraRadera
  14. Så skönt att det har förläpt väl efter omständigheterna, hade er allt i tankarna <3 Se nu till att vila i kväll du med, då det nog varit en omtumlande dag för er alla... Lämnar massor av kramar!!!

    SvaraRadera
  15. Men vilken otur! Tur att ni hade trevligt utan shopping!!!

    Kram Agnetha

    SvaraRadera
  16. Hej hjärtat..Tack för att du finns min vän. Dina tassar är så värdefulla. Men oj sån resa. Ja den grannen är inte kul att ligga bredvid. Har också haft han (motorn), hahha. Men det var ju god mat iallafall då som sagt. Och mysigt hade ni säkert också. Hoppas ni fått tillräckligt med värme hos er nu gumman. Ha de bäst..

    Kram Lisa

    SvaraRadera
  17. God morgon kära du! Här hade jag en mysig kväll, men i samam sekund jag släckte lampan och skulle sova vaknade båda barnen ock kom till min säng, så oj så trångt vi haft i natt *ler* Hoppas du får ihop löven och att du även hinner bläddra i tidningen i dag <3 KRAM

    SvaraRadera
  18. Fniss å så jag skrattade, luran var också inne på det där och undrade varför inte gammelmormor var död, för då hade vi närmare å hälsa på henne... Kyrkogården ligger närmre än den by där hon bor nämligen, så ja, jag räknar med att hon under sin uppväxt kommer att utsätta mig för många pinsamma situationer ;-D Njut nu av kaffet! KRAM

    SvaraRadera
  19. Vilken otur att affärerna var stängda i Helsingfors, speciellt om längtat att köpa något i inredningsväg:) Tur att maten och resan var bra, alltid roligt att komma bort lite. KRAM Helena

    SvaraRadera