Hej & välkommen till min blogg.

Skriv gärna en kommentar så blir jag glad :)


fredag 23 september 2011

Sista dagen på sjön.

Hej hej!
Vilken härlig dag vi har och både jag och T är lediga, kan det bli bättre!!? Dagens uppdrag som var att åka ut till stugan och stänga igen inför vintern blir ju så mycke trevligare då solen skiner.


Från båthamnen och ut på sjön måste man under en väldigt låg bro och vår båt är ganska hög så oron fanns att vi inte skulle komma under. Men med nö och näppe lyckades vi efter att fällt kapellet och plockat bort vindrutan, liggandes i båten putta oss under bron.


 Vi har inte en stor grasmatta men alla dessa svampar växte där plus några till som var så ruttna att de fick tas med spade. Den stora svamen gick foten av på när jag skulle plocka den, där kryllade av små vita maskar. Var ju tvungen att plocka bort dem innan jag kunde klippa.


Kärleksörten var så fin att den fick stå kvar ute på gräset. Klarar sig nog till nästa år.
Den gamla fågelholken har tydligen hackspetten gjort sig en ingång till.


Visst är det vackert när solen glittrar mot vattenytan. En sån här vacker höstdag kan nästan få mig att tycka om denna årstid ;).


Den här fina orkidéen i underbar blå färg gav jag min bästa vän som tagit körkort genom en intensivkurs i veckan, är så stolt över henne.
Stort GRATTIS Cissi ღ

Önskar er alla fina en underbar helg.

22 kommentarer:

  1. Det är verkligen ett drömställe ni har!
    kram till dej från mej :)

    SvaraRadera
  2. Allt går mycket lättare om det är soligt, inga blöta saker som ska bäras in. Ni har ett härligt ställe, och vilken tur att ni kom under med båten! Längtar till ön när jag ser dina bilder, men nu blir det höst hemma.
    Trevlig helg och kram
    AnnaMaria

    SvaraRadera
  3. Vilka fina bilder och vilket drömställe ni ser ut att ha. Men verkar ju lite bökigt att skruva ner vindrutan då ni ska under bron....

    SvaraRadera
  4. Åhh så mysigt n verkar ha vid er stuga! Förr åkte vi med båt och var tvugna att göra höst den här tiden, men nu ahr vi bilväg dit så vi kan dra på det liiite till, för nu är det nästan som vackrast där... KRAM <3

    SvaraRadera
  5. åh så vackert, ser ju ut som sommar! Härligt väder ni fick på båtturen! Ha en fin helg kram vivi soltorp

    SvaraRadera
  6. Oj så mycken svamp att kasta bort. Gratta Cissi från mej. Kram

    SvaraRadera
  7. Vilka fina bilder från ön...visst är det underbart med hösten sådana här dagar. Önskar dig en fin helg, kram Maria

    SvaraRadera
  8. Jag får ringa på måndag. Kram

    SvaraRadera
  9. Gokväll istugan, här väntar sängen men först en snabb bloggrunda i mitt nya kontor - för nu är brädväggen uppe!!!! Bara för mig att måla den i morgon då... Så att man får ta tag i det roliga fixet sen ;-D Njut av kvällen rara du! Jätte kram!

    SvaraRadera
  10. Vilken läcker orkidé! Vilken uppvaktning, va snällt av dig!!
    Och vad med svamp! Här har vi också en del. Stora äckliga bruna men även kantareller!!
    Ha en trevlig helg!! KRAM!

    SvaraRadera
  11. Vilka härliga höstbilder!! Bilderna med solen som glittrar i vattnet är fantastiskt fina. Så roligt för din väninna att få sitt körkort och jag kan tänka mig att hon blev glad över den fin presenten.

    Önskar dig en underbar helg!
    Kram,
    Regina

    SvaraRadera
  12. Åh vilka underbara bilder!
    Ha en riktigt mysig lördag!
    Kram/Lena

    SvaraRadera
  13. Du skrev att spola enbären, men svampen då? Enbären var enda kryddan jag la i ej salt o peppar, glömde det o det räckte med smak ändå. Kram

    SvaraRadera
  14. Vilken häftig orkide,har aldrig sett en blå sådan förut! Skönt att ni kunde få en sista fin dag ute i stugan för den här säsongen... Nu har vi ju julen att länta till istället;) Kram Pethra

    SvaraRadera
  15. Hej vännen! hoppas det gått/går bra att jobba i helgen, du ska veta att jag tänkt på dig både i morse å i går morse då bogge vakant just innan fem... har varit skönt å veta att du med var uppe denna tid ;-D Lämnar en stor kram!

    SvaraRadera
  16. Vilka fantastiska bilder:) Ser verkligen underbart ut!

    Må så gott rara du
    Kram Susanne

    SvaraRadera
  17. Åh så sorgligt att stänga igen sommarhuset inför vintern. Vi väntar en månad till eller så men det känns alltid lika jobbigt. Man vill så gärna behålla sommaren så länge man kan.
    Kram Lillemor

    SvaraRadera
  18. Vilka fantastiskt vackra bilder vännen men usch vilka äckliga svampar...
    Kram Agneta

    SvaraRadera
  19. Väldans vackra bilder.:-) Kram Stina

    SvaraRadera
  20. Tack snälla du!!! )
    Ha en bra start på veckan! Kram!

    SvaraRadera
  21. Usch låter äckligt med maskarna, många olika sorters svampar ser det ut som du fick ihop också. Inget att koka soppa på kan jag tro...ler. Underbara höstbilder du tagit, igår var en fantastisk dag här. Ha nu en fin start på veckan!
    Kram, Pia

    SvaraRadera
  22. Alla som varit här har beundrat min underbara blåa orkidé, syrran hade tänkt köpa en sån till sig själv men va för snål!!?? Tusen tack igen :)Jag är stolt över mig själv jag med, aldrig försent heter det ju. Underbara bilder från sjön, ser fram emot att sova där nästa sommar! Vilken ovanlig fågelholk. Kram Cicci

    SvaraRadera