Hej & välkommen till min blogg.

Skriv gärna en kommentar så blir jag glad :)


söndag 26 juli 2015

Inglasning...

Hejsan!

Här duggar det inte tätt mellan inläggen men mellan regnskurarna ute är det desto tätare denna sommar. I våras då vi målade om huset bestämde vi oss för att glasa in två sidor av vår uteplats...något vi efter denna sommar inte har ångrat en enda sekund. Något som vi dock inte behöver idag är de fina rullgardinerna vi satt upp som solskydd, visst känns det tråkigt att stänga ut solen då den väl visar sig men att äta med solen i ansiktet är ju inget trevligt.


Och tack vare fönstren har vi kunnat utnyttjat verandan även de dagar då kalla vindar skulle hindrat oss annars. För några kvällar sedan åt Evelin och jag tapas därute och det var en av årets blåsigaste kvällar.

Vi gjorde egna (friterade) lökringar som tillagades i ugnen och blev riktigt krispiga och goda. Rödbetor med chèvre har blivit en riktig favorit jag skulle kunna äta hur ofta som helst.


Fikat har vi förstås också gjort en hel del, enkelt och gott är att köpa färdiga våfflor, sprutgrädde och lite bär. Nu när skogen är full av blåbär är ju det toppen men passar lika bra med andra bär.


Sallad är en perfekt sommar och denna sallad som jag hittade receptet till hos Katarina är bland den godaste sallad jag ätit men tyvärr höll inte familjen riktigt med så lär väl dröja innan jag gör den igen.


Ojdå kom nog från ämnet lite men visst är det lätt att det blir så då magen kurrar o man är hungrig. Ska snart hämta Evelin på jobbet sen ska vi åka in till Örebro och äta.

 

På den delen av verandan där vi inte har tak har jag samlat de flesta av mina växter och så grillen. Men om jag får som jag vill så kommer det även bli tak på denna del samt fönster runt om och en dörr vid trappen.


Nej nu är det dags att åka.
Önskar er en fortsatt fin söndag och så hoppas vi på att sommaren snart visar sig från sin soliga sida igen.

6 kommentarer:

 1. Dom två väggarna satt perfekt i sommar! Så
  skönt och ha möblerna under tak och slippa blåst
  och regn. Och så har du ju den öppna sidan till
  grill och blommor.
  Kramar/AM

  SvaraRadera
 2. Uuuunderbart fint det blev, och praktiskt! Jag älskar vårt uterum som i år använts flitigt! Och salladen ska jag definitivt testa!!!! Välkommen, har just bäddat upp gästsängen för grannpojken som ska sova över, men tror nog att han kommer att tassa hem vad det lider... Han har testat att sova över två ggr tidigare men alltid velat gå hem då... Så då är sägen ledig, å bubblet ligger på kylning ;-) hade varit SÅ skoj ❤️🍸🍤 men vi har skitväder, regn, regn och regn. Men man får laga efter läge å göra det bästa av det helt enkelt. Hoppas din burk med kran håller tätt! Ska be maken täta min... Och soppterrinen fick han lös för 40kr, det kallar jag fynd -visst?! Ha nu en riktigt fin kväll kära du! Massa kramar ❤️

  SvaraRadera
 3. Men åh! Helt perfekt med inglasat denna sommar! Bra timing! Jag kan sakna uterum/inglasad veranda nåt otroligt ibland. Men det känns svårt att få till nåt vettigt här hemma tror jag. Vi får glädjas åt vår paviljong istället.

  Kram Lena

  SvaraRadera
 4. Det förstår jag att ni inte ångrat... Nä, ska inte skriva någto om hur denna sommar hittintills varit..;-)
  Härligt ser det ut iaf:))) Kan gärna sitta där o dricka ett glas vin med dig och babbla:)
  Kraaaam Anna

  SvaraRadera
 5. Härligt att kunna nyttja uteplatsen även en sommar som denna. Åse

  SvaraRadera
 6. Kikar in och önskar dig en fortsatt fin helg! Här packar jag det sista då vi börjar köra mot Göteborg i natt så barnen sover större delen av resan, tror det blir smidigast så.... Och herre Gud lyssnar du på alla böckerna av isfolket?! Minns att jag läste dem för måååånga år sen. Och soppterrinen var aldrig prismärkt, de brukar ligga på 150-475kr så det var fint prutat av Magnus helt enkelt! Han får följa med som min personal shoppar i Göteborg 😜 ha det nu bra så tittar jag in då jag är hemma igen! Kram ❤️

  SvaraRadera