Hej & välkommen till min blogg.

Skriv gärna en kommentar så blir jag glad :)


söndag 11 september 2016

Ombyggnad av vårt paradis

Hejsan!

Blir ni förvånade nu ett inlägg från mig efter så gott som ett år!!!
Jag har saknat bloggandet men samtidigt känt att det tar alldeles för mycket av min tid men nu gör jag ett försök igen...kanske bara blir ett inlägg, vi får se ;).

Något av det största som hänt hos oss vad gäller inredning är väl att vi ha rustat och även byggt ut sommarstugan. Vi började redan att fundera på det för flera år sedan och bygglovet fanns redan. Däremot ändrade vi lite i ritningen vad gäller dörren och fönstren.


Dessa ritningar gjorde jag på min iPhone med hjälp av dom riktiga ritningarna. Stämmer inte helt men i stora drag.


Jag har tagit massor av bilder under själva byggandet men blir alldeles för mycket att visa er nu. Så det blir lite före och efter bilder istället.

Så här såg stugan ut 2012. Då hade vi varken glasat in (2013), satt i dörren mot uteplatsen (2014), byggt förrådet(2013), spången till gäststugan (2013) eller uteplatsen vid sjön (2014).


Idag ser den ut så här. Vi har bytt alla fönster utom det som ni ser över solstolen. Det sitter över köksbänken och köket byggde vi ju nytt för ett par år sen och kaklade då runt hela fönstret. Nåt som vi nu inte vill riva ner för att byta fönstret :).


Där vi tidigare hade vår matplats är det idag hall då vi nu valt att sätta ytterdörren på baksidan av stugan...där kommer man ju upp från båtbryggan sett så det känns mera naturligt.Vardagsrums delen har förlängts lite så här har blivit betydligt rymligare och känns mera trivsamt. Den gamla bäddsoffan har fått flytta ut till gäststugan när vi nu fick plats med en lite större och betydligt skönare soffa.Men det bästa med ombyggnationen var nog att få ett riktigt sovrum och slippa krångla med att bädda  upp soffan varje dag. Köket fick ju sin stora förvandling redan för några år sedan som sagt så här är enda skillnaden golv, tak och väggbeklädnaderna. Och förstås utrymmet...ni ser ju hur nära soffan stod förut :).


Hittade även lite gamla bilder hur stugan såg ut 2002 då vi köpte den. Såg mest ut som en liten kiosk byggnad. Det vi gjorde då var att bygga in verandan och sätta in begagnade andra fönster samt isolerat och panelat om stugan. Sen högg vi ner massvis av träd, stugan syntes knappt från sjön vid den här tiden.


Gamla gäststugan som ni ser första bilden av de gamla är en gammal bakdel från en buss.. Ganska häftig men var i väldigt dåligt skick så den gick inte att använda.
Stranden kan man iaf se lite likhet på förutom att vi byggt trädäcket där tidigare endast var grus.


Svårt att tänka sig nu hur det såg ut då vi köpte det, har hänt en hel del på dessa 14 år som vi ägt den. Man tänker sällan på hur mycket man gör men när man ser skillnaden förstår man att vi inte precis varit sysslolösa om somrarna.


Men från förra året till i år är det mest invändigt som skiljer...och förstås att den blå lysande dörren och fönstren är ett minne blott ;)


Nästa års projekt blir att försöka snygga till runt plintarna och så önskar jag mig en liten frukostveranda vid ytterdörren.
Men som ni kanske ser är det inte riktigt klart för iår, fattas lite hängrännor mm ;). 


Oj det blev ett långt inlägg med många bilder trots att jag inte visat något från själva byggandet... 
Nu är det nog hög tid för mig att släcka ner och önska er god natt.

11 kommentarer:

 1. Heeeeeeeeej vännen!
  Tur du iaf har instagram så jag vet att du har det bra :)
  Er sommarstuga är ju helt magiskt fin!!
  Å vilket läge, magninfikt!!!
  Måste fortsätta här, men kul att höra ifrån dig!
  Kramar Anna

  SvaraRadera
 2. Wow! Förstår du/ni är nöjda! Vilket jobb, vilken förvandling 👍🏻 och så innerligt skoj med ett nytt inlägg. Det har varit efterlängtat 😜❤️ Kram

  SvaraRadera
 3. Hej,kul att du hittat hit,men vi syns ju och hörs ändå:) Jaa det har verkligen skett en förändring där hos er i erat paradis..Förstår att ni trivs,hur fint som helst... Ha de gott...kramiz

  SvaraRadera
 4. GIllar före-efterbilder mycket! så fint det har blivit! \Susanne

  SvaraRadera
 5. Tittar in och lämnar en liten kram, jag har varit usel att titta runt bland bloggarna i höst, varit full rulle men nu äntligen har det lugnat sig lite så jag kan andas, njuta och fira :-) Ikväll har vi en liten fest för våra närmsta, ska bli så skoj! Önskar dig en fortsatt fin helg <3 KRAM

  SvaraRadera
 6. Tack rara du för din hälsning ❤️Hoppas allt är bra med dig och att du njuter av hösten i all dess prakt. Jag har semester i veckan för att jaga men har då i vanlig ordning blivit förkyld... varmaste kramar ❤️

  SvaraRadera
 7. God fortsättning kära du! Hoppas du njutit även om du jobbar och står i! Önskar dig ett gott slut och en underbar start på 2017 ❤️ Varmaste kramarna!!!

  SvaraRadera
 8. Hoppas det nya året börjat på bästa sätt för dig, här fick familjen magsjuka men jag har ännu klarat mig och hoppas att så förblir... Dock minus 30 så det blir att trycka inne då det är så här kallt. Önskar er en fin trettodnagsafton! KRAM <3

  SvaraRadera
 9. Tack för att du ännu kikar in hos mig och lämnar en hälsning, trevligt! <3 Är dock väldigt dålig fart på mitt bloggande och det är inte många av dem som jag följt som ännu håller på, de flesta verkar ha gått över till Instagram, FB och snap... Å där känner jag mig som en donosuarie ;-P Är en rätt intensiv period då man har små barn, mycket med jobbet och en karl som är borta varannan vecka då jag får rodda det mesta själv, då känns liksom sociala medier inte som det första man prioriterar, men kan sakna det rejält emellanåt. Lämnar många varma kramar och hoppas du går en härlig vår till mötes! KRAMAR i massor <3

  SvaraRadera
 10. Åhhh du, idag skulle du har varit här, klarblå himmel och strålande sol - snön gnistrar och det är en perfekt dag för en skotertur! I morgon väntar en fisketävling, så då ska vi ut, håll gärna en tumme att jag får något stort på kroken, vore fint att få vinna 10 000 kr ;-) Men jag är nöjd om jag får sol på näsan och frisk luft! Massor av kramar <3

  SvaraRadera
 11. Hej fina du! Tusen tusen tack för dina råd om Prag, det var ju bla er resa som fick mig ännu mer sugen att åka dit! Så Skelettkyrkan, Kampa Park och bron är givna, gamla staden, båttur på floden och ölprovning bla. Dock känns det lite oroligt att åka... händer ju så mycket galenskap runt om i våra städer, kan det hända i Stockholm kan det hända vart som helst känns det som :-( Och hur gick det med mäklaren?!?! Nyfiken till tusen, ska ni flytta? Vart? Ny villa? Lägenhet? Önskar dig en fin påsk med dina nära och kära - va rädd om dig och varandra <3 KRAM

  SvaraRadera