Hej & välkommen till min blogg.

Skriv gärna en kommentar så blir jag glad :)


tisdag 28 april 2015

En stunds avkoppling...


Hejsan!

Idag tog jag en tur till stadsparken på förmiddagen för att njuta av alla fina magnolior som finns där. Vet inte riktigt hur många olika sorter det finns där men många är det.
Vissa var nästan överblommade medan andra endast hade små knoppar så om nån vecka ska jag nog ta mig en tur dit igen.


Är så skönt att gå runt bland de vackra växterna och rensa tankarna lite samt insupa lite inspiration till att ta tag i sin egen trädgård.


En kul detalj i stadsparken är Örebros totempåle som innehåller stadens mest berömda byggnader.

 

Parken är verkligen vacker och här kan jag gå omkring i timmar, kanske ta en picknick på någon av alla fina sittplatser eller i nåt av caféerna.




Passade även på att gå genom Wadköping som angränsar till parken för att köpa med mig lite fikabröd och favoritlimpan med valnötter och fika hemma med mannen.


Bullarna smakade extra gott i solen innan jag kröp i trädgårdskläderna och fortsatte med mitt projekt samt hjälpte mannen att bygga ställning på baksidan, dags att måla om fasaden.


Ha nu en fortsatt fin vecka.

onsdag 22 april 2015

Ny leksak :)



 Gokväll!

Återigen har vi haft en underbar dag och idag har jag tom varit utan strumpor hela dagen och vi åt både lunchen och fikade ute....såååå himla härligt.

Har även skaffat mig en ny leksak idag, en guldig liten skönhet :)

 

Så medan mannen stod vid grillen och fixade middagen var jag helt inne i alla inställningar och försökte få över allt från den gamla telefonen till den nya. 
Var ju även tvungen att fixa fingeravtrycket så endast jag kan låsa upp min nya leksak....gillar verkligen såna där små onödiga tekniska under ;))


Dom fina blommorna fick jag av våra vänner som var här på middag i lördags. Dom och flera andra är det ett riktigt släpande med nu då man gärna vill ha fint ute om dagarna men är alldeles för kallt om nätterna. Men snart borde vi nog kunna ha dem kvar ute åtminstone på verandan och här på altanen.



Såg just på vädret att det kommer vara fint även imorgon men sen ska bli sämre så nu gäller det att passa på och njuta så mycket man kan imorgon :).

måndag 20 april 2015

Trädgården...

Hejsan!

Vilket underbart vårväder helgen bjudit på och även veckan startat med.
Nu gäller det att passa på och fixa i trädgårdar eller varför inte bara sitta och njuta med näsan mot solen :). 
I lördags var vi ut till stugan för första ggn (för mig, mannen har varit ut tidigare) och började vårstäda , det är verkligen en härlig känsla man får i kroppen då man kommer dit första ggn för säsongen.


Och igår grejade jag i trädgården mest hela dagen....ett evighetsprojekt som jag hoppas med tiden kommer bli mera lättskött en det var då vi köpte huset.
Silver päronträdet börjar få riktigt stora knoppar.


Vi har ju grävt bort de flesta rabatter och istället lagt singel något som är både lättskött och riktigt snyggt enligt mig. Men runt vinbärs buskarna valde vi att lägga täckbark och här blommar nu scillan för fullt trots att vi lagt markduk och tjockt lager bark.


Så igår kom jag då till den rabatt där vi förra året började med att klippa ner de stora rododendrobuskarna. Och fem av åtta buskar har överlevt så nu funderar jag på att behålla nån eller ett par. Började gräva bort ett tjockt lager av en blandning av olika perenner och ogräs och fyllde första skottkärran när jag upptäckte att mannen hade kärran full i virke.


Så nu ligger det stora högar skräp som måste transporteras bort innan jag kan fortsätta med att bända bort gamla slipers som skall bytas ut till kantsten och sen ska det fyllas med singel även här.
Ser ni stigen vår katt gjort då han går mellan fram o baksidan ;)


Efter dessa tråkiga jordbilder lär jag väl visa att jag även har en del blommor men de finns nästan enbart i krukor och korgar.


Ha nu en riktigt fin start på veckan.

fredag 17 april 2015

Linas matkasseCordo

Hej fredag!

Återigen är vi vid denna underbara fredag, veckans bästa dag.
Här hemma tänkte jag festa till det och bjuda mannen på några olika sorters bruschetta ikväll när han kommer hem från jobbet. gillar ju att äta olika smårätter till ett glas vin.

Cordon Blue på lövbiff 9p                 Falafel i libabröd m. äppelchutney  2p

Något som jag däremot har svårt för då det gäller mat är att komma på vad vi ska äta till vardags...vi är ju fyra i familjen med fyra olika viljor.
Så vi bestämde oss för att låta Lina vara med och bestämma åt oss :).


Den första veckan tyckte vi att det var lite sisådär eller om jag ska vara ärlig så gillade jag en vissa men resten av familjen ingenting. Var ju lite annorlunda mat mot vad våra smaklökar är vana vid.

Pasta med räkor, fänkål & persilja  6p       Kalkonfärsbiffar m.medelhavsgnocchi & basilikakräm  4p

Poängen som jag har satt till vargs måltid är vad jag personligen har tyckt om maten.
Vi får Linas matkasse varannan måndags kväll och har valt Orginalkassen till att börja med men lutar åt att vi kommer gå över till barnkassen. I varje kasse finns det råvaror till fem middagar men vi har endast lagat fyra av dessa.

Fläskkotlett m. rotfruktskräm  10p          Sesamstekt kyckling m. myntatabbouleh  9p

Andra veckans kasse gick betydligt bättre hem hos oss alla och är nästa veckas kasse lika bra lär familjen få svårt att övertala mig att byta till barnkassen ;)).


Är det nån av er som har provat detta och isf vilken och vad tycker ni?
Bildernas är sådär då de är knäppta med mobilkamera...vill ju hinna äta varm mat ;))

Rispilaff Biriyana  8p                   Torsk m. spetskål   8p

Nej nu måste jag nog gå och förbereda det som ska stoppas i munnen ikväll, blir ju riktigt hungrig nu när jag skriver om mat.

Önskar er en härlig helg med massa sol och vårvärme.

onsdag 15 april 2015

Porträttfotografering

Hejsan!

Redan mitt i veckan och snart helg igen :).
Vi tänkte försöka oss ut till stugan på lördag och börja vårstäda men om det är lika kallt som det var igår struntar vi nog i det.
Så jag frös igår!! Sov med både duntäcke och tjock pälsfilt...typiskt aprilväder..ibland sol och varmt för att nästa dag snöa.


Igår var sista dagen på en fotokurs i porträttbilder som jag gått.
Riktigt kul och utmanande samtidigt som jag tycker det är väldigt svårt att fota människor. 
Människor som vet att de blir fotade blir ju gärna att se lite stela ut och att fota i smyg känns ju nästan brottsligt.


Något som vi fick lära oss var ett bra knep för att få bra bilder är att de har en naturlig inramning som ett fönster, en dörr, ett grenparti eller som jag lyckades få brofästet.


En annan sak som gör en bild intressant är en berättande bakrund. Däremot ska man försöka undvika störande saker i bakgrunden som vägskylten och bilen jag fått med i annars en ganska perfekt bild.


Även en lutande horisont kan göra en bild mycket mer intressant dock skulle det vara bättre om lutningen gick uppåt så man inte åker ur bilden för fort....mycket regler men ganska logiska ändå då man hört förklaringen.


Här är då vår duktiga kursledare Peter Schedwin som jag nu gått två kurser för och förhoppningsvis kommer att gå en kurs för i höst också då i mörkerfotografering, något jag testat lite och tycker är riktigt kul.


Till sist en bild på min systerdotters små godingar som jag tog då vi firade Tildas födelsedag.
Söta som socker 


Alla bilder är tagna av mig utom dom två där jag är modell, de har jag lånat av mina kurskamrater.

Ha nu en fortsatt fin vecka.