Hej & välkommen till min blogg.

Skriv gärna en kommentar så blir jag glad :)


måndag 29 september 2014

Den fula ankungen..

Hejsan denna fina höstdag!

Nu har det gått snart två veckor sen jag skrev här men har iaf varit ut och kollat lite hos er andra :).
Hur har ni det? Njuter ni av fint höstväder och härliga färger eller har ni kanske som jag lite höstdepp.


Här hemma har vi äntligen påbörjat projekt "rusta källaren"
Vår källare är ganska stor och ljus men ack sååå ful. Alla dörrar är turkosa och golven gråblå med blå/turkosa flagor...


Vi har tänkt att börja med det vi tycker är viktigast (även om mannen tycker det är garaget egentligen) tvättstugan. Idag hatar jag verkligen att vara därnere så här samlas ofta tvätten i drivor innan nån tar tag i den ;).
Vi har tänkt ta bort hela bänken och istället in med tre högskåp för förvaring av linne mm. Sen blir det hängmöjligheter framför fönstret och elementet.


Tvättmaskin och torktumlare kommer stå kvar på nästan samma ställe fast nya inbyggda med låda under. I hörnet blir det skåp och sen en diskbänk. Över diskbänken blir det öppna hyllor och kakel på väggen Övriga väggar ska bara målas. Till golven har vi beställt mörkgrå klinkers.


Från tvättstugan kan man gå vidare till gamla pannrummet. Pannan är borta redan då vi numera har fjärrvärme men den stora oljetanken står kvar. Men inom en snar framtid kommer en firma hit och tar bort även den. Skåpet som står längst in är ett gammalt sängskåp som jag tänkt måla om och ha ute på ön i gäststugan.


Här inne hade vi saker från golv till tak stående huller om buller både löst och i bananlådor tills förra veckan då vi gjorde en rejäl rensning och åkte med fyra fulla kärrlass till återvinningen (inte riktigt klara än)
Har sparat allt för mycket sen vi flyttade hit och hade även ouppackade lådor sen vårt förra boende.


Mycket vill man ju så klart spara men till mycket köpte vi massor av rejäla plastlådor som vi fyllde, sorterade och ställde i dom fyra mindre förråd med hyllor vi har. Sportsaker, pynt till olika årstider, färg och renoveringssaker samt ett förråd med lite av varje som blomkrukor mm..


Ingången utifrån till källaren använder vi sällan men tacksam att ha den då jag ska ut och hänga tvätt sommartid. Här förvarar vi alla skor och ytterkläder som vi inte använder för stunden. 
Självklart ska även här bli renoverat men det först när tvättstugan är klar. Förutom de gamla proppskåpen som en elektriker ska komma hit och byta ut till lite modernare sådana.


Återkommer om detta och hur den fula ankungen (källaren) så småningom kommer bli...nja inte svan men iaf en mycket finare art...
Hur har ni i er källare? som jag lite huller om buller eller klarar ni att hålla ordning?

Ha nu en riktigt fin start på veckan.

onsdag 17 september 2014

Nytt bord :)

Hallå hallå...

Hur har ni det därute? Har även ni blivit drabbade av höstens förkylningsbaciller?
Jag har varit riktigt risig hela veckan och knappt kunnat sova om nätterna utan vaknat av så tjock näsa att jag knappt kunnat andas...


Men idag känner jag mig lite bättre och har även kunnat sova hela natten. Tog en lång dusch och bakade sedan en paj tills Tilda skulle komma hem från skolan, men där tog energin slut och nu ligger jag återigen nedbäddad i soffan. 
Nog om detta, ska inte gnälla mer ;).


Knäckig äppelpaj.
Pajen jag bakade är en väldigt enkel att baka och samtidigt supergod, en bra combo om ni frågar mig. Jag hittade receptet här. Till pajen rekommenderade dom glass men det hade jag inte hemma men lite vaniljsås var inte helt fel till det heller.


Vet inte riktigt hur jag tänkte men efter att jag dukat färdigt kom jag på att Tilda numera när hon går i högstadiet har liiite längre dagar så det blev att ställa in kylvarorna igen och vänta nån timma till innan vi fick fika men då fick ju även mannen smaka av den goda pajen.

Ja jag vet, jag är en riktig virrpanna ;)

 

Ser ni att vi äntligen kunnat enats om ett nytt bord. Hittade bordet på Mio möbler och det passade oss perfekt i storlek däremot gillade vare sig jag eller mannen benen som var kromade. Men efter att Tommy blästrat bort all krom och lackat dem svarta känner vi oss nöjda.


Ha nu en fortsatt fin vecka och tack för att ni tittar in hos mig och även skriven en liten rad då och då.

fredag 12 september 2014

Fredagsmys


Gokväll alla fina!

Redan fredag...såå skönt då det är veckans bästa dag...iaf då man har ledig helg :)
Ikväll blir det en lugn kväll här hemma för jag har fått feber och även mannen känner sig risig.



Gjorde iordning lite gott plock till TV:n ikväll och öppnade en flaska bubbel...
På något sätt lär man ju kompensera när kroppen retas med en.



Frukt, ost, korvar och en god kallrökt skinka tillsammans med bubblet borde ju göra susen så jag vaknar piggelin imorgon igen.



Dom snygga glasen fick jag se på servera när jag letade present till en vän och kunde inte låta bli att köpa dem och dom var verkligen goda att dricka ur, lagom smala.
Den snygga cocosplantan kom svärmor med när mannen fyllde och korgen den står i hittade jag hos favoritbutiken Nice presenter.



Ha nu en underbar helg 

söndag 7 september 2014

När katten är borta dansar råttorna på bordet...

Gokväll alla fina!

Redan söndagskväll men vilken underbar helg vi har haft. 
Mannen har jobbat men jag och tjejerna har njutit och även passat på att åka runt och shoppat lite.


I lördags var vi till plantmarknaden i Lindesberg och köpte lite nya höstblommor och så fikade vi så klart på det mysiga caféet inne på trädgårn.


Och idag var vi in till marieberg där jag hittade både nya champagneglas och en snygg korg till den höga palmen ni skymtar bakom dörren nedan. Visar bild i nästa inlägg.


Dagens bilder är från i fredags då jag dukade med nya tabletter jag fyndat för nästan ingenting och de fina servetterna som låg i en av goodiebagsen vi fick på bloggeventet.


Kokade en enkel men riktigt krämig och god räksoppa.
Till det hade vi kex, ost och gott i glasen.


Har verkligen fastnat för detaljer i naturfärgat, ger sånt varmt och hemtrevligt intryck.
Vem hade kunnat gissa det för nåt år sedan då jag målade allt träfärgat som kom mig förbi ;).


Ha nu en fortsatt skön kväll och en underbar start på nya veckan.

fredag 5 september 2014

Nya stolar

Hej fina ni!

Men hörni vad veckan har gått fort, redan fredag... Jag har jobbat extra i veckan så jag nu slipper jag jobba min ordinarie jobbhelg, verkligen skönt. 
Och vilket väder vi har fått igen, solen skiner och luften är underbar. Tänk att vi återigen kan sitta ute i solen i bara linne...


Ser ni vi har äntligen efter ett års letande äntligen hittat nya stolar till köket som vi båda gillar (någesånär iaf). Jag älskar dem verkligen och tycker dom är såååå snygga. Har ju velat ha sådana länge men mannen har vägrat. Men när vi bodde på hotell i somras så hade de liknande stolar i matsalen där och Tommy tyckte dom var så sköna att han ändrade sig.


Ni må tro att jag skyndade mig att beställa innan han hann ångra sig ;). Nu ska vi bara få tag på ett passande bord till. Vi har iaf kommit så pass långt att vi vill ha ett vitt laminatbord med trärena eller svarta ben. Sen måste det vara förlängningsbart och helst ovalt, får iaf inte ha några vassa hörn.


Köpte så vackra rosor på Ica i söndags och dom är lika fina ännu. Stora och kraftiga i själva blomman och blev en härlig färgklick i köket.


Den fina vasen är ett riktigt fynd från maxi ica för under hundralappen. Fanns även i andra nyanser och jag är lite sugen på en dimblå som oxå var supersnygg.


Igår hade vi kalas här hemma för mannen som blev ett år äldre på pappret men fortfarande lika ung och stilig i mina ögon. 
Men idag ska jag ha en riktig mysfredag och inte göra nått extra. Snart ska jag ta min te mugg och gå ut i solen en stund.


Vad bjuder er helg på för trevligheter?


Massor av kärlek till er och tack för alla fina kommentarer.